Στην τέταρτη διοργάνωση των Facilities Management Awards της Boussias Communications επιβραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί, φορείς και πάροχοι υπηρεσιών που ξεχώρισαν, τόσο για τις βέλτιστες πρακτικές συνολικής διαχείρισης των εγκαταστάσεων τους, όσο και για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα μέσα σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον.

Από την πλευρά του ΚΠΙΣΝ το βραβείο παρέλαβαν οι Ελπιδοφόρος Παππάς, επιχειρησιακός διευθυντής ΚΠΙΣΝ ΑΕ, Σάρρα Κωστάλα, υπεύθυνη Safety ΚΠΙΣΝ ΑΕ και Νίκος Πολεμικός, υπεύθυνος Εγκαταστάσεων ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Ο Ελπιδοφόρος Παππάς δήλωσε: «Η διάκριση αυτή είναι η επιστέγαση μίας μεγάλης προσπάθειας του ΚΠΙΣΝ και των συνεργατών μας. Δείξαμε από την πρώτη στιγμή μεγάλη υπευθυνότητα και αποδείξαμε έμπρακτα ότι το ΚΠΙΣΝ είναι ένας δημόσιος χώρος που σέβεται τους επισκέπτες του και τους εργαζομένους του και θέτει ως προτεραιότητα την υγεία τους. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και αισιοδοξούμε ότι η πορεία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας θα βελτιωθεί σύντομα».

Η αξιολόγηση επικεντρώθηκε σε τομείς όπως η έγκαιρη δημιουργία του επιχειρηματικού σχεδίου (business continuity plan), η δημιουργία ομάδας αντιμετώπισης Covid-19, το σύστημα εκπαίδευσης που αφορούσε την προστασία εργαζομένων και επισκεπτών, η πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η διαμόρφωση νέων προγραμμάτων εργασίας προσωπικού, η εξειδίκευση ομάδων προσωπικού πρώτης γραμμής (κινητά συνεργεία καθαρισμού), καθώς και ο προγραμματισμός και η επιλογή αποτελεσματικών και καινοτόμων λύσεων απολύμανσης.

«Όλες οι παραπάνω έγκαιρα μελετημένες επιλογές είχαν ως αποτέλεσμα τη μηδενική εξάπλωση των ελάχιστων κρουσμάτων Covid-19 που παρουσιάστηκαν εντός του ΚΠΙΣΝ, από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.