Θα ακούσουμε το κατά βάση synthpop EP “Κακό Ποίημα” σε συνδυασμό με το παλαιότερο ρεπερτόριο, από το ομώνυμο άλμπουμ “Γιαν Βαν” με την πειραγμένη λαïκοδημοτική κουλτούρα μέχρι τον χαρακτηριστικό προσωπικό τόνο στις μίνιμαλ διασκευές σε παραδοσιακά κομμάτια. Αυτός ο συνδυασμός, φτιάχνει ένα εντελώς νέο, πολυδιάστατο και ζωντανό ηχητικό σύμπαν που επιδιώκει να εμπλέξει ενεργά τους ακροατές.

Ο ήχος της μπάντας συνδυάζει τα αναλογικά συνθεσάιζερ του Βαγγέλη Στεφανόπουλου, τις εμμονικές μπασο-γραμμές του Παρασκευά Κίτσου και το έντονα ρυθμικό στοιχείο του Γιαν Βαν, ισορροπώντας μεταξύ εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. Ο Φώτης Σιώτας στο ηλεκτρικό βιολί ολοκληρώνει το κουαρτέτο έχοντας, παράλληλα, αναλάβει το τραγουδιστικό μέρος.

Το mini album “ΚΑΚΟ ΠΟΙΗΜΑ“, το οποίο κυκλοφορεί σε βινύλιο σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία (μεταξύ των οποίων φυσικά και στο “Discos Afrikana”), αποτελείται από έξι πρωτότυπες συνθέσεις του Γιαν Βαν, τρεις σε στίχους του ίδιου και τρεις σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου.

Ο προσωπικός στίχος συνυπάρχει με τον “πολιτικό”, η pop κουλτούρα με ένα κάποιο hip-hop, η χορευτική μουσική με το synth pop, το σκοτάδι με το φως -αν αυτό μπορεί να αποδοθεί ηχητικά.

Συντελεστές:

Φώτης Σιώτας, φωνή, βιολί
Βαγγέλης Στεφανόπουλος, πιάνο, synths
Παρασκευάς Κίτσος, μπάσο, φωνή
Jan Van de Engel (ΓΙΑΝ ΒΑΝ), τύμπανα

Ηχοληψία: Χρήστος Νινιός, Φώτης Παπαθεοδώρου