Μετρώντας σχεδόν δύο μήνες επιτυχίας, «Το κουτί της Πανδώρας» και ο Θίασος Ηλία Καρελλά υποδέχεται τις ημέρες των εορτών με

δύο επιπλέον παραστάσεις, για να παρασύρει τους μικρούς και μεγάλους φίλους του στη μαγεία του ελληνικού μύθου και της παράδοσης.

Ηθοποιοί και μουσικοί παίζουν ζωντανά σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα με παραδοσιακά όργανα (λαούτο, νέι, βιολί, ούτι, νταούλι, τουμπελέκι), ενώ συναντούν φιγούρες και κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων με φόντο ένα ευρηματικό σκηνικό.

Μετά την επιτυχία των παραστάσεων «Ερωτόκριτος» και «Αργοναύτες», ο μύθος της Πανδώρας, μία από τις πιο αγαπημένες, αλλά και επίκαιρες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας, ζωντανεύει σε μια παράσταση που συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό στοιχείο με τη σύγχρονη αισθητική, δημιουργώντας μαγικές εικόνες για θεατές κάθε ηλικίας.

«Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος; Πώς εμφανίστηκαν τα δεινά στις ζωές των ανθρώπων; Πώς γεννήθηκε η Ελπίδα; Ο Δίας αφού πάρει την εξουσία του κόσμου όλου από τον πατέρα του, τον Κρόνο, θα κατοικήσει μαζί με τους Θεούς στην πιο ψηλή κορφή του Ολύμπου. Οι Θεοί, έχοντας στα χέρια τους το πιο ισχυρό στοιχείο, τη φωτιά, είναι παντοδύναμοι. Ο Προμηθέας, όμως, θα κλέψει τη φωτιά από τον Όλυμπο και θα την παραδώσει στους ανθρώπους. O Δίας ωστόσο δεν πρόκειται να το επιτρέψει αυτό! Θα δημιουργήσει ένα πλάσμα θεϊκό, την Πανδώρα, και θα την στείλει στον κόσμο των ανθρώπων…Τί θα γίνει όταν η Πανδώρα συναντήσει τον αδελφό του Προμηθέα…;»

Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι:
 

Κωνσταντίνα Γκόρου, Κάτια Ζαρκάδα, Έκτορας Κυριάκου, Φάνης Παυλόπουλος, Χρήστος Σύγγελος

 

Συντελεστές Παράστασης
 

Κείμενο Ηλίας Καρελλάς – Αλεξάνδρα Λιακοπούλου
Σκηνοθεσία / Μουσική Επιμέλεια / Φωτισμοί Ηλίας Καρελλάς
Μουσική Διδασκαλία Έκτορας Κυριάκου, Χρήστος Σύγγελος
Δραματουργική Επιμέλεια Αλεξάνδρα Λιακοπούλου
Κοστούμια / Κούκλες/ Video animation Αγγελική Μπόζου
Σκηνογραφία / Φιγούρες Θεάτρου Σκιών Ηλίας Καρελλάς
Φωτογραφίες Studio Kotsireas

Ο Θίασος Ηλία Καρελλά ιδρύθηκε το 1996 και από τότε διανύει μία αδιάλειπτη πορεία στον χώρο του θεάτρου σκιών και του παιδικού θεάτρου, έχοντας δημιουργήσει μια ξεχωριστή ταυτότητα στο Θέατρο για Παιδιά και Νέους.

Από το 2002 δημιουργεί μαγικά πολυθεάματα για παιδιά, που συνδυάζουν επί σκηνής την παρουσία του ηθοποιού, τη σκιά, την κούκλα, τη μάσκα και την ζωντανή μουσική. Ανάμεσα τους οι παραστάσεις: «Αργοναύτες», «Ερωτόκριτος»,«Στα ίχνη των Σκιών», «Σκιοταξιδεύοντας», «Σκιών Ιστορίες», «Όρνιθες», «Η μαγεία των Σκιών»,  «Θησέας και Μινώταυρος», «Πλούτος», «Το Μαγικό Μπουκάλι».

Ο θίασος έχει στηρίξει με τη δράση του φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως: ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’, ‘Φλόγα’, Παιδικά Χωριά SOS, Ερυθρός Σταυρός, κ. α, ενώ σε αναγνώριση του καλλιτεχνικού του έργου, ο Θίασος έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και της UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.