Οι παραστάσεις Κουκλοθεάτρου τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους συνεχίζονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το πρόγραμμα των

επόμενων παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου (UNIMA)
Βραδιές κουκλοθέατρου
Βραδιές Κουκλοθέατρου για Μεγάλους
Κάθε Πέμπτη στις 21:00
Εισιτήριο: 10€

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011
Κουκλοθέατρο Αντάρα
Παράσταση: Φασουλής
Λίτα Ασλάνογλου
Παράσταση: The black vinyl

Κουκλοθέατρο Αντάρα
Παράσταση: Φασουλής

Η παράσταση Φασουλής δεν ακολουθεί μια παραδοσιακή φόρμα παρόλο που διατηρεί όλα τα καρναβαλικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα. Ο Φασουλής αντιμετωπίζοντας την ζωή και τον θάνατο σαν ένα παιχνίδι αμφισβητεί ευθέως την σοβαρότητα των ίδιων αυτών καταστάσεων. Περιγελώντας τις δίνει σε όλους ένα εργαλείο, το γέλιο, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτά που φοβούνται.
Συντελεστές: Άγγελος Ρωμαντζής
Διάρκεια: 25’
Ηλικίες κοινού: από 5 χρονών

Ο Άγγελος Ρωμαντζής παρακολούθησε το εργαστήριο θεατρικής μαριονέτας Αγιούσαγια!, δημιουργώντας το κουκλοθέατρο Αντάρα. Από τότε δουλεύει επαγγελματικά, με δικές του παραγωγές και σε συνεργασία με άλλους θιάσους. Δίνει παραστάσεις σε θέατρα και στους δρόμους τις Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι ενεργό μέλος του ελληνικού  κέντρου κουκλοθέατρου.

Λίτα Ασλάνογλου
Παράσταση: The black vinyl

Θίασος: Λίτα Ασλάνογλου

“THE BLACK VINYL”
…Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας… Δε θα πιστεύετε στα αυτιά σας… ΔΕΙΤΕ!!…την Poison… τη γυναίκα που κόβει την ανάσα με το χορό της… Μπορείς να αντέξεις την επίθεση του Zombie;… Ο Cool Billy μπορεί Απολαύστε τον… Τι ήταν αυτό;;;… Η Phychocat;!!!…
…Θα θέλετε κι άλλο  ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!!!

Μουσική: The Cramps, Screaming Lord Sutch
Πρωταγωνιστούν: Cool Billy, Poison, Zombie, Phychocat

Τίτλος παράστασης: “The black vinyl
Σκηνικά/κούκλες/σκηνο- θεσία/σενάριο/εμψύχωση:     Λίτα Ασλάνογλου
Επιμέλεια: Στάθης Μαρκόπουλος
Ηλικίες κοινού: Άνω των 12
Διάρκεια: 15 λεπτά
H Λίτα Ασλάνογλου έχει πάρει μέρος με το εργαστήριο κατασκευής κούκλας του Ιωνικού Συνδέσμου, στις ετήσιες εκθέσεις του [2004-2009], στην έκθεση μαριονέτας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης[2010] , στην Έκθεση Κούκλας στο «Μερκάτο» Χώρας, δήμου Κυθήρων [2009].

Το έργο “The black vinyl” παρουσιάστηκε πρώτη φορά μαζί με τις άλλες δουλειές του εργαστηρίου “Ayusaya!” της χρονιάς 2009-2010. Πήρε μέρος στο διαγωνιστικό κομμάτι της 2ης συνάντησης νέων κουκλοπαικτών στο «12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας» του δήμου Κιλκίς και διακρίθηκε ως η καλύτερη παρουσίαση για ενήλικο κοινό, με βραβείο τη συμμετοχή του, το Νοέμβριο 2010, στο «29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κούκλας του Bilbao», Ισπανία.
Κουκλοθέατρο για Μικρούς & Μεγαλύτερους
Κάθε Κυριακή στις 11:00 & στις 17:30
Εισιτήριο: 8€

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011
Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!
Παράσταση: Ένα Μαμούθ στον Υπολογιστή μου

ΕΝΑ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ
Εξηγώντας την πληροφορική σε ένα πρωτόγονο…

Ο e-Λίας, ένα παιδί της εποχής μας, παίζοντας με τον υπολογιστή του, συναντά τον Τρίχα, ένα άνθρωπο των σπηλαίων. Μαζί εξερευνούν την ψηφιακή τεχνολογία, από τις απλές εφαρμογές λογισμικού ως τα έγκατα του hardware και τους ορίζοντες του internet…

Η παράσταση  είναι  εκπαιδευτικού περιεχομένου και μέσα από: κωμική δράση των κουκλών, χρήση βίντεο και 3D animation, πραγματικό hardware, την αλληλεπίδραση με τα παιδιά, συνοψίζει την ιστορία, τη λειτουργία, και τη σχέση της πληροφορικής με την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, με τρόπο ουσιαστικό, δυναμικό και διασκεδαστικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Σ. Μαρκόπουλος
Επιστημονικός Συνεργάτης: Α. Ρωμαντζής
Σχεδιασμός, κατασκευές, παραγωγή: Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!

Για περισσότερες πληροφορίες: www. ayusaya.com

Το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια! γεννήθηκε στην Πράγα το 1992. Μέχρι σήμερα διανύει μια συνεχή πορεία δημιουργίας ποιοτικών παραστάσεων για ενήλικες και παιδιά, συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ, εκθέσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και συνεργασίες με πολλούς άλλους θιάσους σε παραγωγές με κούκλες κάθε είδους.