Τα Παράσιτα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν η κορυφή του παγόβουνου, καθώς ο χρυσός φοίνικας της Κορέας -μία από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας- αποτελεί μονάχα ένα δείγμα της κινηματογραφικής παράδοσης της χώρας. Συμβολικά θρίλερ, κοινωνικές ταινίες με μηνύματα και πλοκή που ο δυτικός κινηματογράφος δε θα μπορούσε να αγγίξει καν, αστυνομικά δράματα και περιπέτειες χωρίς τις απλουστεύσεις του Χόλιγουντ, στοιχειοθετούν ένα παζλ με μοναδικά κομμάτια που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Το Korean Film Archive εν όψει του κατ’οίκον περιορισμού που επιβάλλει η εξάπλωση του κορωνοϊού προσφέρει μέσω του καναλιού του στο Youtube ταινίες δημιουργών που μπορεί να έχουμε γνωρίσει έστω και λίγο, αλλά και δημιουργών που το έργο τους παραμένει ανεξερεύνητο. Σκηνοθέτες όπως ο Park Chan-wook (The Handmaiden, Old boy, Thirst, Sympathy For Mr. Vengeance), ο Chang-dong Lee (Burning, Poetry, Sunshine), ο Sang-soo Hong (The Day After, Night and Day), ο Kwon-taek Im (Chihwaseon, Chunhyang) και φυσικά, ο Bong Joon-ho (Parasite, Snowpiercer, Okja, The Host) προσφέρουν έναν αναπάντεχο παλμό για το αμύητο κοινό, αλλά και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις για τους εδραιωμένους φαν του είδους.

Η συλλογή των ταινιών όμως του Korean Film Archive περιέχει ακόμα αποκατεστημένα φιλμ από προηγούμενες δεκαετίες και εισάγει έτσι το παγκόσμιο κοινό του Youtube στην κινηματογραφική ιστορία της χώρας πάνω στην οποία χτίστηκαν τα θεμέλια για τον σύγχρονο κορεάτικο κινηματογράφο.

Συνεχίζουμε να βρίσκουμε θετικά στοιχεία στο ότι μένουμε σπίτι και ανακαλύπτουμε νέες ταινίες και ρεύματα μέσω του θαυμαστού κόσμου του διαδικτύου!

Ανακαλύψτε όλες τις ταινίες του Korean Film Archive εδώ.