Το Kismet, η μοίρα που ορίζει τις ζωές μας, η μοίρα που φτιάχνουμε μόνοι μας, έρχεται επτά χρόνια μετά το χρυσό δίσκο BAHAR, και τρία χρόνια μετά το BAHAR LIVE, under the sky.

Η νέα δισκογραφική δουλειά κινείται μουσικά στο ίδιο ύφος με το BAHAR. World jazz ήχος, πανέμορφες μελωδίες που στηρίζουν δομικά τα κομμάτια και ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα στις κατάλληλες αναλογίες.

Ομως το KISMET είναι ένα βήμα μετά το BAHAR. Αυτή τη φορά ο Αμπλιανίτης στρέφει την αναζήτηση προς τα μέσα, το ταξίδι γίνεται σε εσωτερικά τοπία: στο παρελθόν, στις αναμνήσεις, σε ό,τι κάποτε μας συγκίνησε.

Η κιθάρα είναι το κέντρο, ο άξονας γύρω από τον οποίο στήνεται το σκηνικό των τοπίων. Παράλληλα με την κιθάρα σημαντικό ρόλο παίζουν και τα φωνητικά (του Φουάτ Σακά-Τουρκία).

Αλλά και κάθε ένας από τους εξαίρετους μουσικούς που παίζουν στο δίσκο δίνει το προσωπικό του στίγμα αναδεικνύοντας το πολυπολιτισμικό χρώμα της έτσι κι αλλιώς world ατμόσφαιρας του δίσκου.

Επιστέγασμα της όλης προσπάθειας η ερμηνεία του Μανώλη Λιδάκη, σταθερού πια συνεργάτη του Αμπλιανίτη (σε στίχους του ίδιου του συνθέτη).