Με αφορμή την 5η εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, της ταινίας «Ποίηση χωρίς τέλος», η Weird Wave μας προσκαλεί να θυμηθούμε πως ξεκίνησε το ταξίδι του μεγάλου Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, με την επανακυκλοφορία της 1ης αυτοβιογραφικής ταινίας του, «Ο χορός της πραγματικότητας», αποκλειστικά στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου


Ο Αλεχάντρο Χοδορόφσκι επιστρέφει μετά από 23 χρόνια κινηματογραφικής σιωπής, με σκοπό να ανασυνθέσει την απίστευτη περιπέτεια της ζωής του μέσα από πέντε ταινίες, υπογράφοντας – φυσικά – την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Η πρώτη ταινία της πολυαναμενόμενης πενταλογίας είναι «Ο χορός της πραγματικότητας» (2013). Το αγόρι γεννιέται το 1929. Από πολύ νωρίς θα γνωρίσει τη γοητευτική γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα και θα επιλέξει να ζήσει ακριβώς εκεί! Αναμειγνύοντας την προσωπική του ιστορία με τη μεταφορά, τη μυθολογία και την ποίηση, «Ο Χορός της Πραγματικότητας» αντανακλά τη φιλοσοφία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι ότι η πραγματικότητα δεν είναι αντικειμενική, αλλά περισσότερο ένας «χορός» που γεννιέται μέσα από την ίδια μας τη φαντασία.


Στη συνέχεια, το αγόρι – έφηβος πια – θα αποφασίσει να γίνει ποιητής, αποκόβοντας κάθε επαφή με την οικογένεια του. Έρχεται η περίοδος για μία «Ποίηση χωρίς τέλος» (2016), μία περίοδος απελευθέρωσης από τους κοινωνικούς και οικογενειακούς περιορισμούς και ένταξης στο μποέμ καλλιτεχνικό κύκλο της εποχής. Μία ταινία – ωδή στην καλλιτεχνική κληρονομιά της Χιλής, αλλά κυρίως μια ταινία – ωδή στην αναζήτηση για την ομορφιά και την εσωτερική αλήθεια, ως παγκόσμια δύναμη ικανή να αλλάξει τη ζωή του ανθρώπου.