Θεωρείται “παιδί – θαύμα”. Ένας κορυφαίος βιρτουόζος, ηλικίας 29 ετών, του οποίου η άψογη τεχνική και η εκτυφλωτική ταχύτητα σε συνδυασμό με την ωριμότητα και συναισθηματικό πλούτο παιξίματος ξεπερνούν το νεαρό της ηλικίας του. Πρόκειται για τον Julian Lage ο οποίος μαζί με τον μπασίστα Scott Colley και τον ντράμερ Kenny Wollesen θα ανέβουν στη σκηνή του gazarte την Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Ήταν μόλις 21 ετών όταν το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο του album, “Sounding Point”, το οποίο ήταν υποψήφιο για Grammy Award στην κατηγορία Βest Contemporary Jazz Album. Παρόλα αυτά, μέχρι τότε είχε καταφέρει να έχει μία σημαντική πορεία και να ξεχωρίσει στα μουσικά δρώμενα. Σε ηλικία 8 ετών συμμετείχε στο υποψήφιο για Oscar ντοκυμαντέρ μικρού μήκους “Jules at Eight.”  Ένα χρόνο μετά, ο Carlos Santana τον καλεί στη σκηνή ενώ μέχρι τα 11 μπήκε στο studio με τον David Grisman. Στην ηλικία των 12 ετών ανέβηκε στη σκηνή των Grammys και μέχρι τα τέλη της εφηβείας του είχε στο ενεργητικό του συνεργασίες με σπουδαίους δεξιοτέχνες όπως οι: Béla Fleck, Doc Watson και Gary Burton. Στη λίστα των σημαντικών συνεργασιών του εντάσσονται επίσης καλλιτέχνες όπως οι: Jim Hall, Mark O’Connor, Ambrose Akinmusire, Dayna Stephens, Walter Smith III, Taylor Eigsti, Gary Burton, Eric Harland, Larry Grenadier, Fred Hersch, Béla Fleck, Antonio Sanchez, και Nels Cline μεταξύ άλλων.

Κατά τη μουσική του διαδρομή, ασχολήθηκε με διαφορετικά μουσικά είδη όπως η jazz, blues (που ήταν και η πρώτη του “αγάπη”), folk, country, κλασική, ακόμη και ινδική μουσική. Αυτή ακριβώς η “χωρίς όρια” προσέγγισή του στη μουσική του επιτρέπει να κινείται με χαρακτηριστική ευκολία και δεξιοτεχνία μεταξύ των διαφόρων μουσικών στυλ.

Παρόλο που κατά το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του συμμετείχε σε group, στο album του “World’s Fair” που κυκλοφόρησε το 2015, είναι η πρώτη φορά που ηχογραφεί solo κιθάρα. Στο τελευταίο του album που κυκλοφόρησε φέτος με τίτλο “Arclight” πειραματίζεται για ακόμη μία φορά εστιάζοντας στην αγάπη του για την ηλεκτρική κιθάρα.

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, αυτό που θα ζήσουμε… ξεπερνά κάθε προσδοκία!

Πριν από την έναρξη της συναυλίας θα πραγματοποιηθεί workshop. Είτε είστε επαγγελματίες ή φιλόδοξοι μουσικοί, είτε φανατικοί λάτρεις της jazz μη χάσετε τη μοναδική αυτή ευκαιρία!