Η ανακαίνιση του κτηρίου μας έχει ολοκληρωθεί. Από τις 30 Μαρτίου βρισκόμαστε και πάλι στο γνωστό σας κτήριο της οδού Ομήρου 14-16 και ελπίζουμε να μπορέσουμε να σας υποδεχθούμε σ’ αυτό σύντομα.

Όλοι οι χώροι του Goethe-Institut Athen έχουν ανακαινιστεί, έχουν αποκτήσει νέο τεχνολογικό εξοπλισμό και είναι ωραιότεροι απ’ ό,τι πριν. Ένας κομψός διάδρομος, ένα catwalk στο ισόγειο και μια σκάλα που συνδέει το φουαγιέ με τον πρώτο όροφο προσφέρουν αναπάντεχες οπτικές γωνίες.

Η Βιβλιοθήκη και όλες οι συμβουλευτικές υπηρεσίες για τα γλωσσικά τμήματα και τις εξετάσεις, τους καθηγητές γερμανικής γλώσσας και τις σπουδές στη Γερμανία θα βρίσκονται πλέον στο ισόγειο. Το ίδιο και η καινούργια μας καφετέρια.

Ο πρώτος όροφος θα φιλοξενεί έναν ειδικό χώρο για εργαστήρια και μικρότερης εμβέλειας εκδηλώσεις. Η ταράτσα έχει αναδιαμορφωθεί ως κήπος μέσα στην πόλη.

Η αίθουσα εκδηλώσεων στο υπόγειο έχει ανακαινιστεί με προσοχή και έχει αποκτήσει καινούργιο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Για το φθινόπωρο του 2020 σας επιφυλάσσουμε εκπλήξεις: ένα πλούσιο πρόγραμμα γύρω από μια μεγάλη θεματική ενότητα.

Συνεχίστε να μας ακολουθείτε στο Διαδίκτυο, στο Facebook και στο Instagram – θα σας ενημερώνουμε, όπως πάντα για τις δράσεις μας.​

Άδεια σινεμά, κλειστά θέατρα και γκαλερί, ακυρωμένες συναυλίες και διαγωνισμοί ποίησης. O νέος κορωνοϊός, επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πολιτιστική ζωή. Έτσι πολλοί καλλιτέχνες και διοργανωτές μεταφέρουν τις εκδηλώσεις που προσφέρουν στο Διαδίκτυο.

Κάθε εβδομάδα σάς παρουσιάζουμε τρέχουσες εκδηλώσεις που προσφέρονται από τον γερμανόφωνο χώρο (στα αγγλικά και γερμανικά).