Στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Εμπλουτισμός, αναβάθμιση και ανάδειξη με καινοτόμες εφαρμογές των Αρχείων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης», το MCF προχώρησε στις ακόλουθες δράσεις:

  • Στην τεκμηρίωση και ολοκληρωμένη ψηφιακή επεξεργασία του υπάρχοντος πολύμορφου οπτικο-ακουστικού υλικού επιλεγμένων εκδηλώσεων και πολύπλευρων δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του Πολιτιστικού του Κέντρου.
  • Στην επιστημονική τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση των υπόλοιπων 140 πρωτότυπων τευχών του «Αρχείου Θεατρικών Προγραμμάτων του 20ου αιώνα Γ. & Ε. Γιολάση», το οποίο θα αριθμεί πλέον 750 τεύχη της περιόδου 1949 – 1999.
  • Στον εμπλουτισμό περιεχομένων, μεταδεδομένων και την αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου του Αρχείου του Μιχάλη Κακογιάννη και του Αρχείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
  • Στην αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό και ολοκλήρωση της υφιστάμενης εφαρμογής του χρονολογίου, καθώς επίσης και της εφαρμογής flip book του «Αρχείου θεατρικών προγραμμάτων του 20ου αιώνα Γ. & Ε. Γιολάση».
  • Στην δημιουργία ενός διαδραστικού χάρτη περιήγησης στο έργο του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη. Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη μέσα από το διαδίκτυο αλλά και σε μια οθόνη αφής στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.
  • Στην δημιουργία μίας εκπαιδευτικής εφαρμογής για επιλεγμένο υλικό από το αρχείο Θεατρικών Προγραμμάτων του του 20ου αιώνα Γ.& Ε. Γιολάση. Ένα παιχνίδι γνώσης για μικρούς και μεγάλους.
  • Στον σχεδιασμό και δημιουργία μίας εφαρμογής για κινητές συσκευές του MCF, οπού παρουσιάζονται οι τρέχουσες εκδηλώσεις και τα νέα του Ιδρύματος και δίνεται άμεση πρόσβαση στη υπηρεσία αγοράς εισιτηρίων.
  • Στον σχεδιασμό και την δημιουργία μίας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας – Augmented Reality, που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη μέσω της κινητής του συσκευής να περιηγηθεί με την χρήση επαυξημένης πραγματικότητας α) σημαντικότερους σταθμούς από την Ιστορία του MCF από το 2010 έως σήμερα και β) σε εμβληματικές παραστάσεις του Ελληνικού θεάτρου του 20ου αιώνα. Ο χρήστης πρέπει να εντοπίσει τα 2 εκτυπωμένα panel στο ισόγειο χώρο του MCF, να σκανάρει τους αριθμούς ή τα σύμβολα με την κάμερα της φωτογραφικής του μηχανής και να αποκτήσει πρόσβαση σε επιπλέον οπτικοακουστικό υλικό.
  • Στον σχεδιασμό και την δημιουργία μίας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας – AR για επιλεγμένες ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη όπου θα προβάλει σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό από τα γυρίσματα αλλά και αποσπάσματα ταινιών σε σημεία που έγιναν τα γυρίσματα τους. Οι σκηνές από τις ταινίες που παρουσιάζονται είναι οι ακόλουθες: «Στέλλα», «Ζορμπάς», «Το Τελευταίο Ψέμα». Συνολικά 9 επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος με σκηνές από ταινίες έχουν σημανθεί ψηφιακά με τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας.
  • Στον σχεδιασμό και την δημιουργία 2 εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας, όπου, με την χρήσης μασκών Oculus VR, οι επισκέπτες του MCF θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν μέσα στο ίδρυμα και να εισέλθουν σε έναν εικονικό κόσμο. Στην 1η εφαρμογή θα μπορούν να δουν επιλεγμένο τμήμα του έργου του Μιχάλη Κακογιάννη ως σκηνοθέτη και ως ηθοποιού και στην 2η εφαρμογή την τρισδιάστατη παρουσίαση επιλεγμένων σκηνικών από εμβληματικές παραστάσεις του 20ου αιώνα.