Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλεί το κοινό σε

ειδική νυχτερινή προβολή της ψηφιακής παράστασης Τα επτά θαύματα του κόσμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προσέλευσης κατά την είσοδο.

Επίσης παρατείνεται έως τις 22:30 η ελεύθερη είσοδος στις εκθέσεις Κοράλλια και Κοχύλια και Ελληνική Ακτοπλοϊα 1945-1995, που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η Νύχτα των Μουσείων θεσπίστηκε το 2005 από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το οποίο και αποτελεί το φορέα-συντονιστή του εορτασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τελεί δε υπό την αιγίδα του
Συμβουλίου της Ευρώπης.

Αποσκοπώντας στην προσέλκυση νέων ομάδων κοινού, η Νύχτα των Μουσείων πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο. Τα μουσεία που συμμετέχουν στον εορτασμό, παραμένουν ανοικτά με ελεύθερη είσοδο κατά τις νυκτερινές ώρες, ενώ παράλληλα διοργανώνουν εκδηλώσεις εορταστικού χαρακτήρα. Ο φετινός εορτασμός, στις 15 Μαΐου 2010, συνδέεται με το Παγκόσμιο Έτος Επαναπροσέγγισης Πολιτισμών της UNESCO.