Μετά την 1η συγκλονιστική βραδιά κήρυξης επίτιμων μελών του Jazz Solidarity Network τον Δεκέμβριο του 2023, το δίκτυο διοργανώνει μια ακόμα βραδιά τιμής και γιορτής της ελληνικής τζαζ σκηνής, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. To Jazz Solidarity Network είναι το δίκτυο που ενώνει τους δημιουργούς και το κοινό της Ελληνικής jazz σκηνής, μια από της σημαντικότερες στην Ευρώπη, μέσα από δημιουργικές δράσεις και πρωτοβουλίες «out of the box», για να φέρουν τη μη εμπορική τέχνη σε χώρους όπου αυτή τη στιγμή απουσιάζει.

Το The Greek Jazz Scene Foundations Vol.2 είναι μια από τις μεγάλες εκδηλώσεις του Jazz Solidarity Network.

Στο Jazzét Music Hall, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 18.00 η εκδήλωση θα ξεκινήσει με μια συζήτηση για τον πιθανό εκπαιδευτικό ρόλο του JSN. Είναι μια θεματική που ζήτησαν τα μέλη να αναπτυχθεί, καθώς οι περισσότεροι-ες είναι ταυτόχρονα διδάσκοντες, αλλά και διδασκόμενοι. Ο εκπαιδευτικός ρόλος του δικτύου αφορά επίσης το κοινό και κάθε εμπλεκόμενο στην πολιτιστική παραγωγή.

Στις 20.00 η θα γίνει κήρυξη των επίτιμων μελών που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην 1η εκδήλωση ή από δική μας παράλειψη δεν προσκλήθηκαν. Θα κοπεί η πίττα του 2024 και θα προσφερθούν έργα τέχνης των μελών μας σε αυτούς που θα πέσει το φλουρί.

Στις 21.00 θα παρουσιαστεί μέρος της δισκογραφικής δουλειάς του θεσσαλονικιού βιμπραφωνίστα Δημήτρη Αγγελάκη, τον οποίο θα συνοδεύσουν οι Γιώργος Γεωργιάδης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Λυκοθανάσης (πιάνο), Παναγιώτης Θέμας (ντράμς).

Στις 22.00 θα πραγματοποιηθεί ένα πανόραμα αυθεντικών Jazz χορών από χορευτικές ομάδες της Αθήνας, το οποίο θα περιλαμβάνει swing, balboa, bebop, blues, tap dance, σύγχρονο χορό κ.α.

Στις 22.30 θα διοργανωθεί ένα πλήρως αυτοσχεδιαστικό jam session, το οποίο θα ανοίξει τιμητικά το κουαρτέτο του Λευτέρη Χριστοφή, αλλά θα διεξαχθεί με έναν τρόπο έκπληξη που νομίζουμε ότι θα σας αρέσει πολύ!

Στον χώρο θα υπάρχει πωλητήριο CD, βινυλίων, βιβλίων και άλλων merch των μελών του JSN.

Λόγω περιορισμένων θέσεων, για την συμμετοχή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη η δήλωση στο σύνδεσμο εδώ.

Ταυτότητα εκδήλωσης “Greek Jazz Scene Foundations Vol.2”

  • Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης: Γ. Τσώλης
  • Συντονισμός διοργάνωσης: Κ. Αναγνωστόπουλος
  • Διοργάνωση: Jazz Solidarity Network ΑΜΚΕ