Η βίλα, η οποία είναι γνωστή ως το Casa Azul (Μπλε Σπίτι), είναι το μέρος όπου η Φρίντα Κάλο πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, ενώ στο εσωτερικό της εκτίθεται μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της ζωγράφου, όπως το “Long Live Life”, το “Frida and the Caesarian Operation”, και “Portrait of My Father”.

Το σπίτι περιλαμβάνει τα αυθεντικά έπιπλα από τότε που ζούσε εκεί η Κάλο, καθώς και προσωπικά της αντικείμενα, λαϊκή τέχνη του Μεξικού και έργα του συζύγου της, Ντιέγκο Ρίβερα. Με την επίσκεψη σας στο σπίτι μπορείτε να δείτε και την εικονική έκθεση με τίτλο “Appearances Can Be Deceiving”, που  διαθέτει πάνω από 300 αντικείμενα της Κάλο, συμπεριλαμβανομένης της άμεσα αναγνωρίσιμης ενδυμασίας της: παραδοσιακά μεξικάνικα φορέματα, περίπλοκες κεντημένες μπλούζες και έντονες χρωματιστές φούστες. Το προσθετικό πόδι της ζωγράφου το οποίο είχε φτιαχτεί κατά παραγγελία μετά τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού της το 1953, εκτίθεται στο υπνοδωμάτιο της.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία του σπιτιού είναι η φωτεινή κίτρινη κουζίνα και το τραπέζι της Κάλο, όπου μαζί με τον Ριβέρα θα περνούσαν τον χρόνο τους και θα κουβέντιαζαν μαζί  με τον κομμουνιστή επαναστάτη Λέων Τρότσκι, που είχε βρει καταφύγιο στο Μπλε Σπίτι κυνηγημένος από τον Στάλιν. Ο  Τρότσκι είχα μία σύντομη ερωτική περιπέτεια με την Κάλο για όσο καιρό τον φιλοξένησε σπίτι της. Στο διπλανό δωμάτιο βρίσκεται το ατελιέ της, το οποίο είναι γεμάτο με τα χρώματα και το καβαλέτο της.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εικονική περιήγηση στο Casa Azul της Φρίντα Κάλο εδώ