«Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις και τις μεγαλύτερες θεατρικές

επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, κάνει έναρξη του πέμπτου χρόνου παραστάσεων στις 6 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η παράσταση, που την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 150.000 θεατές έως τώρα, στην Αθήνα και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Το γάλα” είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.

Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.

Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση, και αντιστρόφως.

Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια: Άννα Βαγενά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Πολιτοπούλου

ΔΙΑΝΟΜΗ

Μάνα: Άννα Βαγενά
Λευτέρης: Δημήτρης Πατσής
Αντώνης:  Βασίλης Παλαιολόγος
Νατάσα: Ηλιάνα Αραβή

Παραστάσεις

Τετάρτη 5/10/11 στις 20:00 ακυρώνεται λόγω απεργίας

Πέμπτη 6/10/11 στις 20:00
Παρασκευή 7/10/11 στις 21:00
Σάββατο 8/10/11 στις 21:00
Κυριακή 9/10/11 στις 20:00

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης, και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.