Η Ήπειρος κατεβαίνει στην Αθήνα και η μαγειρική μπλέκεται με την χαρακτική τέχνη και την παραδοσιακή μουσική σε μια μοναδική συνάντηση στο κέντρο της πόλης.

Η δημιουργική ομάδα των ΗΗ – (Ήρα Σπαγαδώρου | Ηλιάνα Αλεξάνδρου) εκθέτουν τη σειρά χαρακτικών «Με το μάτι», αντλώντας την έμπνευση τους από τη βωβουσιώτικη μαγειρική. Η χαράκτρια/ ζωγράφος Ήρα Σπαγαδώρου και η creative/ illustrator Ηλιάνα Αλεξάνδρου απεικονίζουν συνταγές-μαρτυρίες μιας άλλης εποχής, όπου οι δυσκολίες του ορεινού περιβάλλοντος και η έλλειψη υλικών ξεπερνιόνταν με απλότητα, αλλά και πληρότητα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 20:00 και την ιδιαίτερη αυτή ηπειρωτική βραδιά θα «ντύσει» με τη φωνή του ο μεγάλος παραδοσιακός ερμηνευτής Χρήστος Τζιτζιμίκας παρέα με τους μουσικούς του.

Σας περιμένουμε!

* Για την ασφάλεια όλων μας, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

ΛΙΓΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΒΩΒΟΥΣΑ:

Δηλώστε συμμετοχή το συντομότερο

29-31/7: Βοτανοθεραπείας

Η Κωνσταντίνα Λίτσα, έρχεται και μας φέρνει το Φαρμακείο της Φύσης. Τα βότανα της περιοχής και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες μέσα από περιηγήσεις, παρασκευή βαμμάτων και αλοιφών. Το must του ορεινού φεστιβάλ!

6-8/8: Σχεδία Aρτ. Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή

Ένα εργαστήριο όπου συναντιούνται η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η κοινωνική (επαν)ένταξη, η δημιουργία, η καινοτομία και η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Παλαιά, αδιάθετα τεύχη του περιοδικού δρόμου «σχεδία», επαναχρησιμοποιούνται, επανασχεδιάζονται και μεταμορφώνονται σε υψηλής αισθητικής και ποιότητας αντικείμενα.