Συγκεκριμένα, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικά από τα αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας, από τους κορυφαίους εκπρόσωπους της εγχώριας θεατρικής «σκηνής» ενώ ειδικά για τα παιδιά, το Φεστιβάλ φιλοξενεί την παράσταση «Το παιδί που τόλμησε», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιέτρη.

Παράλληλα, οι φίλοι της μουσικής, θα απολαύσουν τρεις ιδιαίτερες μουσικές παραστάσεις, ξεκινώντας με τον Φοίβο Δεληβοριά και «Τα Τραγούδια του Πεζοδρομίου…Καλοκαιρινά». Στη συνέχεια, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει την οπερέτα του Ν. Χατζηαποστόλου «Πρώτη αγάπη» ενώ η Φιλαρμονική της πόλης μας έχει ετοιμάσει, σε σύμπραξη με πολλούς εξαιρετικούς μουσικούς και μπάντες, ένα αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες και σαξοφωνίστες της τζαζ, τον John Coltrane.

Μοναδική εμπειρία, όμως, αναμένεται να προσφέρει και η χοροθεατρική παράσταση «Demeter: the awakening of the earth», από τη διεθνούς φήμης χορογράφο Fabienne Gourmont και το χορευτικό σχήμα «Les Pleiades».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ Ηλιούπολης έχει και φέτος μεριμνήσει, σε συνεργασία με τις εταιρείες παραγωγής, ώστε οι τιμές των εισιτηρίων των εκδηλώσεων να είναι όσο το δυνατόν πιο προσιτές και με ειδική πρόβλεψη για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

26/8

Οιδίπους Τύραννος, του Σοφοκλή

28/8

Τα τραγούδια του πεζοδρομίου – Φοίβος Δεληβοριάς

1/9

Λωξάντρα, της Μαρίας Ιορδανίδου

2/9

Προμηθέας Δεσμώτης, του Αισχύλου

4/9 

Το παιδί που τόλμησε, του Δημήτρη Πιέτρη

5/9

Αντιγόνη, του Σοφοκλή

8/9

Νεφέλες, του Αριστοφάνη

9/9 

Πρώτη αγάπη, του Νίκου Χατζηαποστόλου

11/9 

Δον Ζουάν, του Μολιέρου

15/9

Demeter: The awakening of the Earth, της ομάδας “Les pleiades”

20/9

Η τρικυμία, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

21/9

Giant Steps, από τη Φιλαρμονική Δήμου Ηλιούπολης