Δυναμικό «παρών» έδωσε το Famous Grouse στο φετινό TEDx Thessaloniki με κεντρικό concept «Bridging Space – Γεφυρώνοντας Τόπους», το οποίο για 6η συνεχή χρονιά, πρόσφερε την εμπειρία του TED στην πόλη στις 23 Μαΐου, στο Βασιλικό θέατρο. Το TEDx έφερε κοντά τους σημαντικότερους εμπνευστές νέων ιδεών και καινοτομιών με στόχο την αποτελεσματική προσέγγιση και ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δύναμη των νέων ιδεών που φέρνουν την αλλαγή.

To Famous Grouse μέσα από την υποστήριξη του TEDx Thessaloniki έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δώσουν τη δική τους απάντηση για τις γέφυρες που συνδέουν επιστήμη και καθημερινή ζωή, παρελθόν και παρόν, υψηλή τεχνολογία και προοπτικές, μέσα από το εμπειρικό σημείο συνάντησης «Τhe Famous Ideas Meeting Point». Στο σημείο αυτό, που θύμιζε βραχώδες τοπίο, μέσω της συζήτησης και ανταλλαγής ιδεών οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν, όσα τους εμπνέουν στην καθημερινή ζωή, τα όνειρα, στόχους και ελπίδες και πώς αυτά μπορεί να πραγματοποιηθούν, να έρθουν κοντά και τελικά να γεφυρώσουν τις αποστάσεις.

Φέτος, η θεματολογία ήταν αφιερωμένη σε αυτά που μας ενώνουν και μας φέρνουν πιο κοντά, παραχωρώντας το βήμα σε προσωπικότητες που με το έργο τους συμφιλιώνουν φαινομενικά αντίθετες πτυχές του κόσμου.

Ειδικότερα, το πρώτο μέρος των Famous Q&As ξεκίνησε με τους:

Isaac Holeman (Εθνογράφος και Συνιδρυτής του κοινωνικού οργανισμού Medic Mobile), Philippa Young (Συγγραφέας, Κινηματογραφιστής και Συνιδρύτρια του “What Took You So Long”) και Αναστασία Τσουκαλά (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris, Ερευνήτρια στη Σορβόννη, και Μέλος του ΔΣΑ) σε μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ιδέα του Benjamin Frankin «Ασφάλεια χωρίς ελευθερία είναι φυλακή»

Isaac Holeman, Philippa Young σε μία ανοιχτή συζήτηση με θέμα την ιδέα του W.B. Yeats
«Δεν υπάρχουν ξένοι εδώ. Μόνο φίλοι που δεν έχεις συναντήσει ακόμα»

Το δεύτερο μέρος των ανοιχτών συζητήσεων, συνεχίστηκε με εξίσου ενδιαφέρουσα θεματολογία από τους:

Νίκος Φράγκος (Επιχειρηματίας, Επενδυτής και Παραγωγός ταινιών και ντοκιμαντέρ) και Αλέξης Πανταζής (Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellas Direct,) σε μια ανοιχτή συζήτησε με έναυσμα την ιδέα του Marcel Proust «Το αληθινό ταξίδι της ανακάλυψης δεν αφορά στην αναζήτηση νέων τοπίων αλλά να βλέπεις με άλλα μάτια»

Τα Famous Q&As, ολοκλήρωσαν οι Amy Robinson (Εκτελεστική Διευθύντρια του Eye-Wire) και Harry Cliff (Φυσικός Επιστήμονας) σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.  

Παράλληλα, το Famous Grouse πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια απολαυστική εμπειρία, καθώς  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δροσιστικά cocktails στο πάρτυ που σηματοδότησε τη λήξη του TEDx Thessaloniki.

Με την παρουσία του σε διοργανώσεις όπως αυτή, το Famous Grouse υπογραμμίζει την υποστήριξη καινοτομιών, ανατρεπτικών και σύγχρονων δράσεων που προσφέρουν το κίνητρο σε νέους ανθρώπους και όχι μόνο να εμπνεύσουν και να φέρουν την αλλαγή.

Σχετικά με τo Famous Grouse

Το Famous Grouse «γεννήθηκε» στη Σκωτία το 1897 από τον Matthew Cloag και έκτοτε αποτελεί ένα από τα κορυφαία brands στην κατηγορία των οινοπνευματωδών. Χάρη στην πλούσια, γλυκιά & μεστή του γεύση, το Famous Grouse αποτελεί ανώτερης ποιότητας blended scotch ουίσκι με πωλήσεις σε πάνω από 100 χώρες. Το Famous Grouse κατατάσσεται στην 1η θέση πωλήσεων στην Σκωτία και στην 4η θέση στην παγκόσμια & ελληνική κατηγορία των blended Scotch ουίσκι.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 46 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.  Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της  The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster.  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον  προσφέρει επίσης   ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου και  Brown-Forman.  Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr