Η κυρία από τη θάλασσα, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον χειμώνα στην

Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Έιρικ Στούμπε θα παρουσιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο  Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν που διοργανώνεται από το Εθνικό Θέατρο της Νορβηγίας!

Από τις 26 Αυγούστου έως και τις 11 Σεπτεμβρίου στο Όσλο, παραστάσεις από εφτά διαφορετικές χώρες  – Κίνα, Γερμανία, Ινδία, Αργεντινή, Σουηδία, Ελλάδα, Νορβηγία – συνεισφέρουν στον γόνιμο διάλογο για την σκηνική παρουσία του σπουδαίου Νορβηγού συγγραφέα στις μέρες μας που ξεκίνησε το 1990 όταν διοργανώθηκε το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ίψεν.

Σημαντικοί σκηνοθέτες – ανάμεσα τους ο Τόμας Οστερμάιερ με τον Τζον Γαβριήλ Μπόρκμαν που είδαμε το καλοκαίρι και στην Ελλάδα, ο Ντανιέλ Βερονέζε αλλά και ο Λωράν Σετουάν – ο σκηνοθέτης της πολυσυζητημένης παράστασης Λεόντιος και Λένα που είδαμε φέτος στο Εθνικό Θέατρο – συμμετέχουν σε ένα δυναμικό φεστιβάλ που πλαισιώνεται από συζητήσεις και ποικίλες δράσεις.

Στις 10 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν τη λήξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί επίσης και η απονομή του Διεθνούς Βραβείου Ίψεν στον Γιον Φόσσε, έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Νορβηγούς θεατρικούς συγγραφείς.

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Μαργαρίτα Μέλμπεργκ
Σκηνοθεσία: Έιρικ Στούμπε
Σκηνικά – κοστούμια: Κάρι Γκράβκλεβ
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη Νουρμάλα Ήστυ
Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Άρης Λεμπεσόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρία Ναυπλιώτου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος,  Άλκηστις Πουλοπούλου, Νίκος Χατζόπουλος. 

Φωτογραφίες: Μαριλένα Σταφυλίδου

Mε την υποστήριξη της Νορβηγικής Πρεσβείας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών