Έκθεση με κούκλες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας, στις 15, 16 & 17/12/2023

Για άλλη μια χρονιά έρχονται στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», στο Μεταξουργείο, κούκλες φτιαγμένες από τις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών Θήβας, την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 & την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η έκθεση «Το Επισκεπτήριο»

Από τότε που οι φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκαν στον Ελαιώνα της Θήβας, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι επισκέπτες λιγοστοί.

Και φέτος οι κρατούμενες στέλνουν τις χειροποίητες κούκλες τους στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», ελπίζοντας οι επισκέπτες να είναι πολλοί.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα κατατεθούν στο λογιστήριο των φυλακών, ξεχωριστά για την κάθε κρατούμενη.

«Το Επισκεπτήριο» διοργανώνουν από κοινού, εδώ και 19 χρόνια, το Εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ και το Κουκλοθέατρο «Εργαστήρι Μαιρηβή».

Παράλληλη εκδήλωση: «Παραμύθια και Ιστορίες της Φυλακής», με τον Στέλιο Πελασγό

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 8μ.μ.

Ο Στέλιος Πελασγός σας καλεί να ακούσετε “Παραμύθια και Ιστορίες της Φυλακής“, με αφορμή την έκθεση κούκλας Το “Επισκεπτήριο”. Οι άνθρωποι έβαζαν πάντα τα παραμύθια για να φτιάχνουν σύρραγγες διαφυγής για να φτάνουν στην ελευθερία.

Ο πρωτεργάτης της αναβίωσης της τέχνης της προφορικής αφήγησης, Στέλιος Πελασγός, μας οδηγεί μέσα από το σκοτεινό δάσος των παραμυθιών στην αναζήτηση των μυστικών της τελευταίας μαγικής τέχνης, της τέχνης του προφορικού λόγου.