Το ensemble Omicroν θα φιλοξενήσει την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, στις 21.15, το Θέατρο Πόρτα στο πλαίσιο του Κύκλου Μουσικής Τρίτες παράλληλες.

Το ensemble Omicroν – μια πρωτοβουλία του νέου φλαουτίστα Γιώργου Σκριβάνου – επιθυμεί να αποτελέσει, πέρα από ένα τυπικό οργανικό, συναυλιακό σύνολο,  μια πλατφόρμα καλλιτεχνικών συναντήσεων διαφορετικών τεχνών με τη μουσική. Οι εικαστικές τέχνες επικοινωνούν και νοηματοδοτούν αμοιβαία τη μουσική περίσταση που τις υποδέχεται. Οι συναντήσεις αυτές προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο μια ερμηνευτική οπτικοποίηση που επανεγγράφει το ακουστικό ερέθισμα και το εντάσσει στη φασματική ενότητα ενός κοινού αισθητικού συμβάντος.

Στην παρθενική του εμφάνιση στο Θέατρο Πόρτα στις 11 Νοεμβρίου 2014 το σύνολο Όμικρον θα παρουσιάσει έργα γραμμένα στη διάρκεια του 20ου αιώνα όπως: «Legende» της Doina Rotaru, «Ondine» του Maurice Ravel, «Piece in the shape of a square» του Philip Glass, Fantasia του Roberto Gerhard , «Towards the sea» του Toru Takemitsu, «Digital bird suite» του Takashi Yoshimatsu.

Συνταξιδιώτες σε αυτή την αναζήτηση οι Alessandro Soccorsi -πιάνο, Γιάννης Ευσταθόπουλος κιθάρα, Όθωνας Γκόγκας – φλάουτο, Γιώργος Σκριβάνος -φλάουτα, οι «Nanolab» Αίγλη Δράκου και Στάθης Χρυσίδης – visual amplifications, θα ερμηνεύσουν σολιστικά και έργα μουσικής δωματίου και θα ανιχνεύσουν, για πρώτη φορά στη μεταξύ τους σύμπραξη, τη δυνατότητα συνάντησης με άλλες μορφές τέχνης, κάτι που θα παραμένει ένα μυστήριο μέχρι τη στιγμή της σκηνικής επιτέλεσης.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κορνήλιος Σελαμσής