Για πρώτη φορά οργανώνεται στο Λος Αντζελες φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά οργανώνεται στο Λος Αντζελες φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου.Όπως λέει και η γνωστή λαϊκή ρήση: αφού δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ. Αφού λοιπόν το Χόλιγουντ δεν τιμά-προτιμά ή υποτιμά τις δικές μας παραγωγές ο ελληνικός κινηματογράφος, περνάει τον Ατλαντικό και για ένα τετραήμερο θα έχει την τιμητική του στη Μέκκα του σινεμά.


Σκοπός του φεστιβάλ είναι να παρουσιάσει και να προωθήσει ελληνικές και κυπριακές ταινίες αλλά και δημιουργίες Ελλήνων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο.


Το πρόγραμμα του τετραημέρου περιλαμβάνει την προβολή εννέα ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους και έξι ντοκιμαντέρ.


Η αρχική ιδέα της διοργάνωσης φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Χόλιγουντ ανήκει στην γνωστή ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη, στον σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, στον πρόεδρο του στούντιο Fox Τζιμ Γιαννόπουλο και στο σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ.
Στην συνέχεια έτυχε της υποστήριξης και άλλων Ελλήνων ομογενών όπως  η ηθοποιός Νία Βαρντάλος, ο πρόεδρος της Academy of Motion Picture Arts and Science Σιντ Γκάνις, ο αντιπρόεδρος του HBO Κάρι Ανθόλιο και ο παραγωγός του στούντιο Paramount Στράτον Λίοπολντ.


INFO
Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στο Χόλιγουντ
14 έως τις 17 Ιουνίου