Στην φετινή έβδομη έκδοση του στις 30 Απριλίου 2020, το Electric Nights προσκαλεί μουσικούς και καλλιτέχνες να παρουσιάσουν έργα τους σε ένα ολοήμερο φεστιβάλ πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής.

Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να καταθέσουν τις προτάσεις τους νέες και νέοι δημιουργοί και κολεκτίβες, που μέσα από τα έργα τους αμφισβητούν και επαναπροσδιορίζουν τα όρια και τους όρους της μουσικής δημιουργίας και πράξης στο σήμερα.

Υποβολή προτάσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

– Κάθε ζωντανή εμφάνιση θα πρέπει να έχει διάρκεια 30 έως 45 λεπτά.
– Η Medea Electronique και ο χώρος του ΚΟΤΕΣ θα παρέχουν τεχνική υποστήριξη και βοήθεια στην παραγωγή, σχετικά με την κάλυψη εξοπλισμού, τη διατροφή και τη διαμονή των καλλιτεχνών (ισχύει για καλλιτέχνες εκτός Αθηνών).

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Κάθε πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει:
α) στοιχεία επικοινωνίας καλλιτέχνη,
β) σύντομο βιογραφικό σημείωμα ή/και portfolio
γ) περιγραφή προτεινόμενου έργου για την παρουσίαση του στο Electric Nights και τεχνικές προδιαγραφές.

Προθεσμία υποβολής: 31/3/2020

Electric Nights Festival:

Το Electric Nights είναι φεστιβάλ σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής το οποίο διοργανώνεται ετησίως στην Αθήνα από την καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique. Παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του αυτοσχεδιασμού, του θορύβου, της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, τις DIY μουσικές δραστηριότητες και την avant-garde.

Αποτελεί ένα από τα σημαντικά εγχώρια φεστιβάλ για την τέχνη και τεχνολογία του ήχου, με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα καινοτόμου και συμμετοχικού, cross-media, αυτοσχεδιασμού. To Electric Nights, ξεχωριστό event-ορόσημο στην αθηναϊκή σκηνή, ξεχωρίζει τόσο για το concept του, όσο και για τον εκλεκτό προγραμματισμό του, καθώς και για τις δυναμικές και τάσεις που προβάλλει και δημιουργεί. Φέρνει στο προσκήνιο αυτό που ζυμώνεται τώρα, αυτό που δουλεύεται συλλογικά, μέσα και από τα δίκτυα των ανθρώπων της πόλης.

Medea Electronique

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο – μεταξύ Μήδειας και Media – η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Ενεργοί σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η ζωγραφική, τα πολυμέσα, η ρομποτική, οι διαδραστικές τεχνολογίες και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, τα μέλη της ομάδας συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μία προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους.

Η δραστηριότητα της Medea Electronique συμπεριλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα, συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής. Παράλληλα, από το 2009 η Medea Electronique διοργανώνει το 10ήμερο καλλιτεχνικό residency Koumaria στη Σελλασία Σπάρτης, θεωρούμενο ως ένα από τα καλύτερα σε διεθνές επίπεδο στον τομέα της new media art και της αυτοσχεδιαστικής πρακτικής.

Δουλειά της έχει παρουσιαστεί στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Βυρσοδεψείο, στο Booze σε φεστιβάλ και διοργανώσεις.