Ο χώρος Arts in HRM θα φιλοξενήσει ένα εργαστήρι Δραματοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης, με τίτλο το Δώρο του χρόνου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου 2014.

«Δε θα ήθελα να έχει συμβεί στην εποχή μου» λέει ο Φρόντο. «Ούτε κι εγώ» είπε ο Γκάνταλφ, «και όπως και κανένας άλλος που ζει για να δει τέτοιες εποχές. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το αποφασίζει κανείς. Το μόνο που έχουμε να αποφασίσουμε σχετικά με το χρόνο που μας δίνεται είναι τι θα κάνουμε με αυτόν…»

Άρχοντας των Δαχτυλιδιών – Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού, J.R. Tolkien

– Κατά πόσον αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο που περνάει;
– Πόσο τον βλέπουμε ως δώρο και κατά πόσον τον θεωρούμε δεδομένο;
– Πόσο συχνά απογοητευόμαστε από τις δυσκολίες της χρονικής περιόδου που ζούμε και αναπολούμε εποχές λιγότερο απαιτητικές;
– Πόσο παρόντες είμαστε στη διαδικασία της ζωής μας;
– Πόσο προσκολλημένοι είμαστε στη φαντασία του παρελθόντος ή του μέλλοντος;
– Είναι δυνατόν οι εμπειρίες του παρελθόντος να μας στερούν από δημιουργικές και ζωογόνες πηγές;

Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα τα οποία θα επεξεργαστούμε στο εργαστήρι Δραματοθεραπείας και Προσωπικής Ανάπτυξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 με διάρκεια 4 ώρες (ώρες: 11.00 – 15.00) και κόστος 30 ευρώ.

Μέσα από βιωματικές μεθόδους θα στοχεύσουμε στην αυτογνωσία και στην προσωπική ανάπτυξη αντλώντας εργαλεία από τη Δραματοθεραπεία, την πρακτική Gestalt, τις τέχνες (χορό, ζωγραφική, θέατρο, φωτογραφία).

Ενισχύοντας την αναστοχαστική διαδικασία για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες, θα φέρουμε πιο κοντά στην επιφάνεια ζητήματα τα οποία μας καλούν να τα κοιτάξουμε κατά πρόσωπο και να απευθυνθούμε σε αυτά με ειλικρίνεια. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες/σεμινάρια. Παρακαλούμε να έρθετε με άνετα ρούχα καθώς θα δουλέψουμε και με σωματική κίνηση.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στους συντονιστές της ομάδας:

Αφροδίτη Φουτρή – Δραματοθεραπεύτρια, Κοινωνιολόγος
τηλ. 697 38 26 821, e-mail: afroditifoutri@dramatherapist.gr

Ναούμ Λιώτας – Οργανωσιακός Σύμβουλος, Coach, ΜΒΑ
τηλ. 697 30 29 935, e-mail: info@arts-in-hrm.gr