Μετά τον θρίαμβο της Αθήνας, οι παραστάσεις του Dreamcatcher από τους Momix, συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη, από 1 έως 5 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς, από τη διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο. Ένα φυσικό αφροδισιακό, ένα πολιτισμικό εμβόλιο για την τρέχουσα οικονομική κρίση και κυρίως για την υφέρπουσα ανθρώπινη μελαγχολία.

Η νέα εκθαμβωτική παραγωγή των Momix, το περίφημο «Dreamcatcher» ολοκλήρωσε τις παραστάσεις του στην Αθήνα με τεράστια επιτυχία, αφού χαρακτηρίστηκαν από το απόλυτο sold out!

Σε δύο μόλις μέρες, οι «Μάγοι Χορευτές» επισκέπτονται και τη Θεσσαλονίκη, για να αμφισβητήσουν και πάλι το «αδύνατον»! Για να αψηφήσουν τη βαρύτητα και να φλερτάρουν  με την οφθαλμαπάτη.

Ευαισθησία χιούμορ, εφευρετικότητα και δεξιοτεχνία, έμπνευση, γνώση και φαντασία, συνθέτουν το DNA τους και για αυτό αποτελούν την κορυφαία και διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο! Οι «θαυματοποιοί χορευτές» του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, που οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική, επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη. Για να δικαιώσουν την καθολική αναγνώριση που κατέκτησαν και στο ελληνικό κοινό, την τεράστια επιτυχία τους, τις διθυραμβικές κριτικές στον ελληνικό όπως και στο διεθνή Τύπο. Από την 1η έως τις 5 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το «DREAMCATCHER». Μια μίξη επιλεγμένων χορογραφιών τους, κάποιες από τις οποίες δεν είχαμε ως τώρα την ευκαιρία να δούμε στη χώρα μας. Μία εκπληκτική παράσταση, ένα ονειρικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους, μια απίστευτη οπτικοακουστική εμπειρία, ένα show μαγικό εμποτισμένο με την φρεσκάδα 5 νέων χορογραφιών από την καινούργια τους παράσταση «Alchemy».

Οι Momix αποτελούν τους βασιλιάδες του visual theatre. Αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον φωτισμό, τη μουσική και τα ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα που έχουν στη διάθεση τους. Το βασικό σκηνικό εργαλείο του «οπτικού θεατρικού παιχνιδιού» τους είναι το ανθρώπινο σώμα. Χορογραφίες που οδηγούν τους θεατές σε υπερρεαλιστικά ταξίδια στις αισθήσεις. Θαυμάζονται σε όλο τον κόσμο για τη φαντασία, την άψογη τεχνική, τις ασύλληπτες αντοχές και τα στοιχεία έκπληξης και αποκάλυψης που επιφυλάσσουν σε κάθε χορογραφία τους.

Ένα αέναο, τολμηρό και γοητευτικό παιχνίδι μεταμορφώσεων, που υπνωτίζει τον θεατή και αναδεικνύει τις απεριόριστες δυνατότητες της σπουδαίας αυτής ομάδας. Αποδεικνύοντας  πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική, μπορούν και οφείλουν να συνυπάρχουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα.

Οι MOMIX είναι και πάλι εδώ και λανσάρουν  νέους εκφραστικούς κώδικες, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως έχουν μια αξεπέραστη ικανότητα: Να ταξιδεύουν τον θεατή ονειρικά.

Πρόγραμμα παράστασης:

Α’ Μέρος:
Hammock (Opus Cactus)
Pleiades (Orbit)
Dream Catcher (Opus Cactus)
Marigolds (Botanica)
Pole Dance (Opus Cactus)
Baths of Caracalla (BOM)
Shortage of Space/Surplus of Time (Bed) (Orbit)
EC (Orbit)

Β’ Μέρος:
Mirror (Alchemy)
Snow Geese (Lunar Sea)
Tuu (Orbit)
Spawning (Orbit)
Table Talk (Orbit)
Aqua Flora (Botanica)
When You Need Somebody (BOM)

Διάρκεια παράσταση: 2 ώρες με διάλειμμα