Στην οδό Κανάρη 20 φιλοτεχνεί ο διάσημος Νορβηγός καλλιτέχνης AFK και στο Π.Ν.Π. ο ταλαντούχος Ισπανός καλλιτέχνης Taquen.

AFK

Ο αριθμός καλλιτεχνών του δρόμου είναι συνεχώς αυξανόμενος και ο AFK (Away From Keyboard) ξεχωρίζει ανάμεσά τους. Το AFK αποτελεί ψευδώνυμο. Παραμένει «ανώνυμος», αλλά αγαπά την σχέση της τέχνης του δρόμου με τον δημόσιο διάλογο καθώς τα μηνύματα της τέχνης του μπορούν να επικοινωνήσουν με τον καθένα μας.

Η έδρα του είναι το Bergen της Νορβηγίας, αλλά η υπογραφή AFK, υπάρχει σε τοίχους της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας και αυτό είναι μόνο ένα μέρος των χωρών που έχει δραστηριοποιηθεί καλλιτεχνικά. Η καλλιτεχνική του πορεία, οι τεχνικές του δεξιότητες, η εντυπωσιακή παραγωγή νέων έργων, το ιδιαίτερο στυλ που διαθέτει, είναι μερικά από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει ως καλλιτέχνης. Τα έργα του έχουν τις περισσότερες φορές κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα.

AFK

Μία φράση που έχει πει ο ίδιος είναι : «Μην αφήνετε τον εαυτό σας να εκφοβίζεται από την ασχήμια του κόσμου. Αντ’ αυτού, κοιτάξτε την απευθείας στα μάτια. Κατανοήστε τον λόγο ύπαρξής της. Αυτό θα σας κάνει πιο δυνατούς, με μεγαλύτερη ικανότητα και επιθυμία να κάνετε κάτι γι ‘αυτό.»

Taquen

O Taquen είναι Iσπανός εικαστικός καλλιτέχνης και εικονογράφος, ο οποίος έχει αφιερωθεί στις τοιχογραφίες τα τελευταία 8 χρόνια. Η καλλιτεχνική έδρα του είναι στη Μαδρίτη. Μεγάλο μέρος του έργου του, περιστρέφεται γύρω από τη φύση και τη διαλεκτική μεταξύ των μινιμαλιστικών στοιχείων που χρησιμοποιεί και του τοπίου, έχοντας τη γραμμή ως κύριο στοιχείο στην εικαστική του γλώσσα.

Ο Taquen άρχισε να κάνει graffiti σε ηλικία 13 ετών, γεγονός το οποίο σημάδεψε τη ζωή και το μέλλον του. Χρησιμοποιεί πάντα φυσικά στοιχεία και πρόσφατα άρχισε να εισάγει μη ανθρώπινα στοιχεία στο έργο του, όπως τα φυτά και τα ζώα. Είναι πολύ σημαντικό για αυτόν να εξετάζει το περιβάλλον, να γνωρίζει την προέλευση των πραγμάτων (και των ανθρώπων) και να είναι ευγνώμων γι ‘αυτή την ακριβή πηγή ζωής.

Taquen

Για τον Taquen, η ανθρωπότητα έχει ξεχάσει την προέλευσή της, κι αυτό πιστεύει ότι είναι μια από τις κύριες πηγές των προβλημάτων και των αποτυχιών που αντιμετωπίζει. Κάτι που έχει πει ο ίδιος: «Oμολογώ ότι τα βουνά είναι μέρος της καθημερινής μου ζωής και δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είμαι σήμερα, αν δεν το αναφέρω».


Κεντρική φωτογραφία θέματος: Taquen