Το Τρένο στο Ρουφ είναι ένα αλλιώτικο τρένο. Νωχελικά ακουμπισμένο στην αποβάθρα του σταθμού Ρουφ κρύβει στα βαγόνια

του μια καρδιά που χτυπάει δυνατά για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Σ’ αυτό το τρένο και σ’ αυτή την αποβάθρα συναντήθηκαν πριν χρόνια η Τατιάνα Λύγαρη και ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Ένας μάγειρας συγγραφέας και μια ηθοποιός σκηνοθέτις, από διαφορετικούς δρόμους ο καθένας, βρήκαν την άκρη, αγαπήθηκαν και ξεκίνησαν ταξίδια μακρινά μαζί με τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους τους φίλους.
Αυτόν τον χειμώνα επιβιβάζονται στο «Διαστημότρενο του Κυρίου Ιγνάτιου Ροδόλφου Ντε Λος Χούπα Γκλούπα» – την πρώτη παρουσία του συγγραφέα, Ηλία Μαμαλάκη στο παιδικό θέατρο – και φεύγουν για ένα απίθανο διαστημικό ταξίδι.

Ήρωας τους ο κύριος Ιγνάτιος Ροδόλφος Ντε Λος Χούπα Γκλούπα. Ένας μέγας ταξιδευτής, περιηγητής, αλλά και διάσημος καλοφαγάς. Που τα καταφέρνει και στα ηλεκτρονικά. Καπετάνιος σε ένα διαστημότρενο που γίνεται διαστημόπλοιο, υποβρύχιο, αεροπλάνο, ελικόπτερο αλλά και ταξιδεύει μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Ο κύριος Ιγνάτιος μαζί με το αχτύπητο πλήρωμα αυτού του απίθανου υπερτρένου και τους μικρούς του επιβάτες επισκέπτονται το Μεσαιωνικό Παρίσι, τους Γαλαξίες του Ηρακλέα, τη Σάμο του Πυθαγόρα, την Κρήτη του Δαίδαλου και του Ίκαρου, αλλά και τα παλάτια της ψηλομύτας Κλεοπάτρας.

Το ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και χιούμορ αποκαλύπτει μυθικούς τόπους, μεγάλες προσωπικότητες αλλά και… νόστιμα φαγητά που προσφέρουν τελικά τη γνώση που χτίζει γερά το μέλλον!

Πού γεννήθηκε η σύγχρονη δημοκρατία; Πώς πήρε το όνομά του ο Γαλαξίας; Ποια ήταν η μεγάλη αδυναμία της Κλεοπάτρας;  Πώς ο Πυθαγόρας χάραξε στην άμμο τα πρώτα του σχήματα; Όλα τα ερωτήματα βρίσκουν την απάντησή τους μέσα από μουσική, βιντεοπροβολές, χορευτικά, τραγούδια και τις ερμηνείες των ταλαντούχων ηθοποιών.

«Για να ταξιδέψετε μαζί μας», λέει ο συγγραφέας, «χρειάζεστε ένα διαγαλαξιακό διαβατήριο, τα παπούτσια σας με χοντρές σόλες κι όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα στον καπετάνιο του Διαστημότρενου!»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία : Τατιάνα Λύγαρη                                                                                                                    Σκηνικά – κοστούμια: Ντόρα Λελούδα, Δανάη Κουρέτα                                                         

Μουσική: Άλκηστις Ραυτοπούλου                                                                                            Χορογραφίες: Ζωή Χατζηαντωνίου                                                                                                  

Βίντεο – Μοντάζ: Alessandro Spiliotopulos                                                                                                   

Βοηθός σκηνοθέτις: Αλκυώνη Βαλσάρη

ΠΑΙΖΟΥΝ (με αλφαβητική σειρά):                                                                                                  

Μιχάλης Αφολαγιάν, Δάφνη Καφετζή, Παναγιώτης Κλίνης, Στέφη Πουλοπούλου και Κωνσταντίνος Τζανοκωστάκης