Το Σωματείο Τεχνών & Πολιτισμού Σκηνοβάτες παρουσιάζει το αφιέρωμα στον Μέντη Μποσταντζόγλου Το Διαμάντι και το Κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε μία ώρα, σε μουσική  Λεωνίδα Τσίπη και σκηνοθεσία Βασίλη Ασλανίδη από το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στον Χώρο Τέχνης Ασωμάτων.

Πρόκειται για μια εξωφρενική κωμωδία γραμμένη σε δεκαπεντασύλλαβο, με ζωντανή μουσική και τραγούδια που καταγγέλουν τον κοινωνικό, θρησκευτικό και πολιτικό περίγυρο της εποχής μας.

Οι 4 ηρωΐδες του Μποστ –Φαύστα, Μήδεια, Μαρία Πενταγιώτισσα και Ιουλιέτα- κάνουν ένα reunion μετά από 40 χρόνια. Στον απολογισμό της ζωής τους διαπιστώνουν με τρόμο ότι έχουν αποτύχει ως σύζυγοι, μητέρες και ερωμένες και αναζητούν συγγραφέα για να τις αποκαταστήσει μέσα στην ιστορία.

Τι γίνεται όμως όταν ένα πολύτιμο διαμάντι έρχεται να ταράξει τις ζωές όλων των πρωταγωνιστών; Θα τους χωρίσει ή θα τους ενώσει για πάντα;

Δανειζόμενος τα βασικά πρόσωπα των έργων του Μποστ, ο Λεωνίδας Τσίπης  δημιουργεί έναν ευρυματικό σύγχρονο μύθο, ένα είδος θεάτρου εν θεάτρω γεμάτο απρόοπτα και σπαρταριστούς διαλόγους.

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Ασλανίδης, Κώστας Καπετάνιος, Αλέξης Μαρτζούκος, Ελένη Τριανταφύλλου, Άρτεμις Κολοκυθά, Δήμητρα Σκλάβου, Ελπίδα Μπούρα