Η ταινία «Το Δέντρο που ψιθύριζε» σε σκηνοθεσία Julie Bertucelli θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους από την Πέμπτη

9 Δεκεμβρίου 2010.

Σύνοψη:

Η Ντoν (Σαρλότ Γκαινσμπούργκ) και ο Πίτερ (Άντεν Γιάνγκ) ζουν μαζί με τα παιδιά τους σε ένα σπίτι έξω από την πόλη. Στη μέση του πλούσιου κήπου τους ξεχωρίζει το αγαπημένο σημείο των παιδιών.

Ένα τεράστιο δέντρο του οποίου τα κλαδιά φτάνουν ψηλά στον ουρανό και οι ρίζες του είναι πάνω από το έδαφος. Μια νύχτα, ο Πίτερ πεθαίνει από καρδιακή προσβολή, συντρίβοντας το αυτοκίνητό του στο κορμό του δέντρου. Η Νταν μένει μόνη να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά της. Όλοι τους προσπαθούν να βρουν την θαλπωρή κάτω από το δέντρο τους, το οποίο αρχίζει να κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία του στις ζωές τους.

Η κόρη της Σιμόν (Μοργκάνα Ντέιβις), πιστεύοντας ότι ο νεκρός πατέρας της, της ψιθυρίζει μέσα από τα φύλλα του, σκαρφαλώνει στο δέντρο και αρνείται να κατέβει από εκεί. Καθώς όμως το δέντρο μεγαλώνει επικίνδυνα, τα κλαδιά του απειλούν το σπίτι και οι ρίζες του καταστρέφουν τα θεμέλιά του, τα μέλη της οικογένειας καλούνται να πάρουν μία απόφαση αν θέλουν να συνεχίσουν τη ζωή τους.

 

Για την ταινία:

Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Judy Pascoe «Our Father Who Art in the Tree». Είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Julie Berucelli, μετά το «Από Τότε Που Έφυγε Ο Οτάρ», που απέσπασε 11 βραβεία ανάμεσα στα οποία το Μεγάλο Βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής (La Semaine de la Critique) του Φεστιβάλ των Κανών το 2003 και το Σεζάρ Καλύτερης Πρώτης Ταινίας. To «The Tree», επιλέχθηκε να προβληθεί εκτός συναγωνισμού, ως closing film στις 23 Μαΐου κατά την τελετή λήξης του Φεστιβάλ των Κανών.

Στοιχεία για την Ταινία:
Σκηνοθεσία: Julie Bertucelli 
Σενάριο: Βασισμένο στο βιβλίο της Judy Pascoe
Παίζουν: Charlotte Gainsbourg, Marton Csokas

Τόπος Γυρισμάτων: Αυστραλία, Γαλλία