Είναι ένα βιβλίο για την ερωτική επιθυμία, προς το ίδιο και προς το άλλο φύλο….

Για τα τείχη και τις απαγορεύσεις της. Τα μυστικά και τα ψέματα. Ένα βιβλίο όπου όλα τα πρόσωπα συνωστίζονται σ’ ένα πρόσωπο. Όλοι οι χρόνοι στον ίδιο χρόνο. Όλες οι φωνές στην ίδια φωνή. Ακριβώς όπως στο δάσος όπου τα κλαδιά μπλέκονται μεταξύ τους και πια δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ούτε ένα κλαδί. Είναι, τέλος, ένα βιβλίο που σπέρνει στις σελίδες του ερωτηματικά. Που δεν αγαπάει τις απαντήσεις. Γιατί η λογοτεχνία δεν νοιάζεται γι’ αυτές. Ίσως ούτε κι η ίδια η ζωή.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Αλλά ο χρόνος γυρίζει πίσω μόνο στα μυθιστορήματα, κι ούτε κι αυτά μπορούν να προβλέψουν πως κινδυνεύεις από μια δόση γοητείας που παράγεται στην ερημιά, κι αν δε βρεις το αντίδοτο, η γοητεία θα σε σκοτώσει. Όμως το αντίδοτο το φυλάνε στις τσέπες τους οι νεκροί, μόνο αυτοί μπορούν να σ’ ακούσουν να βηματίζεις όλη νύχτα, να μιλάς στο άδειο σπίτι, μέχρι να διαλυθεί η γοητεία στο φως και το αίμα ν’ αρχίσει και πάλι να ρέει.

Ο Χρήστος Αγγελάκος έχει εκδώσει το μυθιστόρημα Η τελευταία εικόνα (1998), την ποιητική συλλογή Τα φώτα απέναντι (2008) και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski Τρεις μανίες (1992). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά: Διαβάζω, Λόγου Χάριν, Εντευκτήριο, Λογοτεχνικός Πολίτης και με την εφημερίδα Αναγνώστης, δημοσιεύοντας παρουσιάσεις και κριτικές λογοτεχνικών βιβλίων. Στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ παρουσίασε το έργο δώδεκα γνωστών ποιητριών και πεζογράφων της γενιάς του \’70 σε ισάριθμες ωριαίες εκπομπές. Το 2009 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο για νέους θεατρικούς συγγραφείς για το έργο Οι δυο μας τώρα που υποβλήθηκε στον διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Αλέξης Παπαδάκης».