Στις 28 Ιουλίου 2016, το Dance Days 6 φτάνει στο τέλος του με 2 σόλο έργα εσωτερικών τοπίων. Το Dance Days 6 ολοκληρώνεται πιο ώριμο και σας περιμένουμε στη βραδιά λήξης του.

Θα ακολουθήσει πάρτι στην αυλή του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων.

21:30 Φώτης Νικολάου X-it dancetheater  (Κύπρος)

«A room to grow»

Ένα μοναχικό ταξίδι στην ενηλικίωση και την αθωότητα που χάνεται.

Ένα πρώτο ταξίδι, το μοναδικό πρώτο ταξίδι που δεν θα υπάρξει άλλο αφού εδώ όλα συμβαίνουν για πρώτη φορά.

Το πρώτο σώμα, η πρώτη ανάσα, η πρώτη ερώτηση, ο πρώτος έρωτας, ο πρώτος θάνατος, η πρώτη αμφιβολία, η πρώτη ελπίδα, η πρώτη απόγνωση. Τίποτα, ποτέ ξανά δεν θα είναι έτσι, μόνο εκεί, στη πρώτη φορά.

Ένα μικρό, ποιητικό οδοιπορικό στο χαμένο παράδεισο της παιδικής ηλικίας. Τα ξυπνήματα της αρσενικής και θηλυκής μας σάρκας, η αναζήτηση της ταυτότητας, της πίστης και του έρωτα αλλά και η συνάντηση με την απώλεια, τη μοναξιά και το σκοτάδι.

 

Θα διηγηθώ την ιστορία μου σε χρόνο παρελθόντα, σαν να ήταν μύθος ή κάποιο παλιό παραμύθι, καθώς απόψε χρειάζομαι μια άλλη ηλικία, να γίνει άλλη εκείνη η ηλικία, εκείνη στην οποία έγινα ό,τι υπήρξα…

…Ορίστε η ζωή μου, γιατί όχι, είναι μία, αν σας αρέσει, αν σας πρέπει, δεν λέω όχι, σήμερα το βράδυ. Πρέπει να υπάρχει μία, φαίνεται, εφόσον υπάρχει ομιλία, τι χρειάζεται μια ιστορία, δεν είναι υποχρεωτική μια ιστορία, μόνο μια ζωή, αυτό ήταν το λάθος μου, ένα από τα λάθη, να έχω θελήσει μια ιστορία για τον εαυτό μου, λες και η ζωή από μόνη της δεν ήταν αρκετή.

Samuel Beckett

Χορογραφία/Ερμηνεία: Φώτης Νικολάου

Δραματουργία: Θανάσης Γεωργίου

Σχεδιασμός/Κατασκευή Mάσκας: Μάρθα Φωκά

Σχεδιασμός Φωτισμού: Παναγιώτης Μανούσης

Φωτογραφίες: Γιάννης Τουρλίδης, Αντώνης Αντωνίου

Video: Παντελής Φρατζής

Παραγωγή: Χοροθεατρική Ομάδα X-it

PLAYGROUND for the arts

22:30 Πρόσχημα  (Ελλάδα)

«A Room (of her own) [πράξη 34]»

A room (of her own): Ένα έργο για την πολιτισμική μας μνήμη και το σώμα μας ως φορέα μηνυμάτων: Μία χορογραφική έρευνα για το γυναικείο σώμα και πως αυτό μπορεί να αποκαλύψει την μυθολογία που φέρει, το γεωγραφικό τοπίο που κατοικεί και την ιστορία που μεταφέρει.

A room (of her own): Μία μελέτη στην ψυχογεωγραφία και στο πως το γεωγραφικό περιβάλλον επιδρά στα συναισθήματα και την συμπεριφορά των ατόμων: μια σειρά ερωτημάτων για την πολιτισμική, ιστορική, γεωγραφική μας μνήμη θα αποτελέσει τον καμβά αυτής της χορογραφίας: Πως αυτοπροσδιοριζόμαστε? Από τον τόπο που γεννιόμαστε? Τον τόπο που ζούμε? Τις μνήμες και τις ιστορίες μας?

A room (of her own): Συνεχίζοντας την έρευνα για την σωματική μας μνήμη η χορογράφος επικεντρώνεται στο σώμα ως φορέα μυνημάτων και πως αυτό το βιωμένο σώμα διηγείται τις δικές του ιστορίες μέσα απο τις δράσεις και τις ποιότητές του.

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου 

Μουσική: Γιάννης Ισιδώρου

Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος

Κουστούμια: Αντώνης Βολανάκης

Ερμηνεία: Ιωάννα Αποστόλου

Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Διάρκεια: 45’

Photography: Aalek

Το έργο δημιουργήθηκε αρχικά με την Ιωάννα Παρασκευοπούλου.

Το έργο A room (of her own) – [πράξη] 34 έχει παρουσιαστεί στο Théâtre National Algérien στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στο Αλγέρι (17.11.2015) και στην Βιέννη στο KosmosTheater (27.11.2015).