Το Chicago Consort πραγματοποιεί περιοδεία στην Ελλάδα από τις 14 έως τις 23 Ιουνίου 2015 στα πλαίσια της οποίας θα δώσει τις εξής τρεις συναυλίες:

Τετάρτη 17 Ιουνίου, 20:30

Αθήνα – Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

Παρασκευή 19 Ιουνίου, 21:00

Ναύπλιο – Πλατεία Αγίου Γεωργίου

(Εναρκτήρια Συναυλία, 24ο Φεστιβάλ Ναυπλίου)

Κυριακή 21 Ιουνίου, 20:30

Ερμούπολη, Σύρος – Θέατρο Απόλλων (Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και Ημέρα του Πατέρα)

Το CHICAGO CONSORT είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νεανικά μουσικά σχήματα της Αμερικής. Αποτελείται από νέους δεξιοτέχνες του βιολιού ηλικίας 13 έως 18 ετών, που παίζουν πάντοτε όρθιοι και από μνήμης. Το σχήμα συνοδεύεται από ένα πιάνο. Το πρόγραμμά τους διακρίνεται από μεγάλη ποικιλία στυλ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεταγραφές κλασικών κομματιών, ταγκό αλλά και μουσική από τον κινηματογράφο. Όλα τα μέλη του συνόλου εναλλάσσονται στα σολιστικά μέρη.

Συνθέσεις των Carl Orff, Jacob Gade, Henryk Wieniawski, Pablo Beltran Ruiz, Rolf Løvland, Pablo de Sarasate, Luis Bacalov, Vittorio Monti, Antonin Dvorak κ.α.

Από την ίδρυσή του το 1983 το Chicago Consort έχει εμφανιστεί στις μουσικές σκηνές ολόκληρου του κόσμου.  Υπό τη μουσική διεύθυνση του Thomas Wermuth, το σύνολο έχει παρουσιάσει συναυλίες και σεμινάρια σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Κίνα και τη Νότιο Αμερική.

Όλοι οι σπουδαστές ξεκίνησαν τις μουσικές σπουδές τους σύμφωνα με τις αρχές της Μεθόδου Suzuki.  Αφού κατακτήσουν το βασικό ρεπερτόριο της μεθόδου Suzuki οι νεαροί ερμηνευτές προχωρούν στο καθιερωμένο ρεπερτόριο του βιολιού.  Παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες ορχήστρες νέων και συμπράττουν τακτικά με την Ορχήστρα της Πολιτείας του Ιλλινόις. Πολλά μέλη έχουν διακριθεί με διάφορα βραβεία σε τοπικούς, περιφερειακούς, εθνικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς.

Το Chicago Consort έχει εκδώσει τέσσερεις ηχογραφήσεις σε CD.

Thomas Wermuth – Μουσική Διεύθυνση

Edward Kreitman – Γενική Διεύθυνση

Melissa Zindel – Συνοδεία στο Πιάνο

Οι συναυλίες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παιδαγωγούς και σπουδαστές μουσικής, ιδιαίτερα εγχόρδων.