Το βραβείο ΔΕΣΤΕ 2007 απονεμήθηκε στη Λουκία Αλαβάνου, μία καλλιτέχνη γεμάτη από χάρη και ειλικρίνεια!

Το Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2007 απονεμήθηκε στην ταλαντούχα καλλιτέχνη Λουκία Αλαβάνου. Ο τρόπος που ασπάζεται το παράδοξο, με χάρη και ειλικρίνεια και το άκρως καυστικό της χιούμορ, υπονομεύοντας με άπλετη φαντασία αναφορές από την ιστορία του κινηματογράφου, έπεισαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής ότι άξιζε το φετινό βραβείο και με το παραπάνω μάλιστα.

Η Λουκία δημιούργησε με βάση τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν κατά την ιστορική εξέλιξη του κινουμένου σχεδίου, πλέκοντας αφηγήσεις μέσα από τις οποίες μια οικεία εικόνα του Ντίσνεϊ μεταμορφώνεται σε σουρεαλιστικό εφιάλτη ή φαντασίωση.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής Δάκης Ιωάννου, Πρόεδρος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ, Pawel Althamer, καλλιτέχνης, Laura Hoptman, επιμελήτρια New Museum of Contemporary Art, Hans Ulrich Obrist, συνδιευθυντής εκθέσεων και προγράμματος και Διευθυντής διεθνών εκθέσεων Serpentine Gallery και Amanda Sharp, διευθύντρια έκδοσης του περιοδικού Frieze και συνδιευθύντρια του The Frieze Art Fair εύχονται στη νεαρή Λουκία να αναπτύξει το σπουδαίο ταλέντο της. Κι εμείς το ίδιο!