Το θεατρικό σχήμα ομάΔα, μετά και τη δεύτερη χρονιά επιτυχίας στην Αθήνα, φέρνει στη σκηνή του θεάτρου «Σοφούλη» το Big Baby του Frank Moher!

Στην κούνια του κρύβει ένα «συγνώμη» κι ένα «σ’ αγαπώ». Διαπιστώνει πως ο κόσμος είναι ένα συναρπαστικό μέρος και πως  κάποιες φορές θα πρέπει να δεχόμαστε τα πράγματα όπως είναι και να πηγαίνουμε παρακάτω γιατί η ζωή δεν περιμένει!

Το θεατρικό έργο «Big Baby» του Καναδού συγγραφέα και δημοσιογράφου Frank Moher, παρουσιάστηκε  για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το θεατρικό σχήμα ομάΔα, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιωάννας  Μπακαλάκου και πρωτότυπα τραγούδια της Σοφίας Κουρτίδου.

Τον  χειμώνα του 2014 στο θέατρο «Αλκμήνη» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, συμπληρώνοντας 18 παραστάσεις. Παρουσιάστηκε επίσης στο «Θέατρο Κρήτης» στο Ηράκλειο Κρήτης για τρεις sold out παραστάσεις και φέτος στο «Θέατρο κάτω από τη γέφυρα» για 10 παραστάσεις.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών (Τερέζα Κρητικού, Ιωάννα Μπακαλάκου, Ιωακείμ Κάσδαγλης) καθώς και συνολικά η παράσταση πήραν εξαιρετικές κριτικές τόσο από ειδικούς του χώρου, όσο και από το κοινό.

Το έργο, γραμμένο το 2004, είναι μια «μαύρη» κωμωδία που συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου. Ο Frank Moher είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας  και έργα του έχουν παιχτεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο από την Καλιφόρνια και το Τορόντο έως το Τόκυο και το Κόσσοβο. Στην Ελλάδα παίζεται έργο του πρώτη φορά και όπως αναφέρει ο ίδιος (με το χαρακτηριστικό του χιούμορ) στο σημείωμα του, στο πρόγραμμα της παράστασης : “Όπως λέω και στους φίλους μου το πάνθεον των ελληνικών θεατρικών συγγραφέων περιλαμβάνει τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή, τον Αριστοφάνη και τον Μόχερ! Τότε οι φίλοι μου, μου λένε να πιω άλλο ένα ποτό!”

Υπόθεση

Η Λιζ και η Νταίϊζη ζουν σε μια πολυκατοικία κάποιας καλής συνοικίας του κέντρου, κάποιας μεγαλούπολης. Δέχονται την επίσκεψη ενός νέου άντρα, του Άλεξ, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι κάποιος που δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι… όταν θα φύγει έτσι απότομα όπως ήρθε, οι ζωές των δύο γυναικών θα έχουν αλλάξει για πάντα.

Συντελεστές:

Παίζουν: Τερέζα Κρητικού, Ιωάννα Μπακαλάκου, Ιωακείμ Κάσδαγλης 
Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου
Μουσική: Σοφία Κουρτίδου
Κοστούμια/ Σκηνικά: Βασιλική Σύρμα
Φωτισμοί: Απόστολος Στράντζαλης
Φωτογραφίες: Βασίλης Τσουμπρής
Γραφιστική επιμέλεια: Παντελής Χατζηιορδάνογλου
Videoart: Μ – word – Μιχάλης Ευθυμίου
Ηθοποιοί videoart: Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Ιωακείμ Κάσδαγλης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τερέζα Κουίκ
Hairstyling: Ιωακείμ Κάσδαγλης       
Μακιγιάζ: Τερέζα Κρητικού

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά