Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού διοργανώνει μια συναυλία τζαζ με το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη, προς ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Τήνου, την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014, στις 21.00.

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στο πλαίσιο των χειμερινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων παρουσιάζει στο κοινό της Τήνου το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη σε μια βραδιά γεμάτη Τζαζ, όπως μόνο ο Γιώργος Κοντραφούρης με το Hammond του μπορεί να αποδώσει μαζί με τον Κων/νο Στουραΐτη στην κιθάρα και το Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα.

Γιώργος Κοντραφούρης – Hammond Organ

Κων/νος Στουραΐτης – κιθάρα

Γιάννης Παπαδούλης – τύμπανα

Το πρωί της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Κοντραφούρης θα μιλήσει σε μαθητές των Λυκείων της Τήνου για τη μουσική Τζαζ και με την ιδιότητα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή θα τους παρουσιάσει το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Τζαζ της Τήνου.

Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor’s και Master’s degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής. Είναι Λέκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μίου και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Tinos Jazz Festival.

To 2008 δημιούργησε το νεανικό σχήμα που τον συνοδεύει, τους Baby Trio, οι οποίοι ανανεώνονται ηλικιακά κατά τα δύο τρίτα μόλις τα μέλη περάσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους. Το Baby Trio δημιουργήθηκε για να εκφράσει την αφέλεια, τον εφηβικό ενθουσιασμό και γενικά ότι κάνει εντύπωση σε έναν νέο μουσικό, όταν αρχίζει να παίζει σε ένα συγκρότημα με τους φίλους του». Το Baby Trio τελικά εκφράζει όλες τις «μη ρεαλιστικές» προσδοκίες που υπάρχουν πριν αρχίσει «η κανονική ζωή».