Το ΑΘΗΝΕΟ, ο χώρος που αποτελεί σημείο αναφοράς για την κουλτούρα και τον πολιτισμό της μπίρας, θα δώσει το “παρών” στην 21η Art-Athina, τη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης που ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη 26 Μαΐου στο γήπεδο TaeKwonDo στο Παλαιό Φαλήρο.

Στο περίπτερο του ΑΘΗΝΕΟ, οι επισκέπτες της Art-Athina θα πάρουν μια γεύση από τη συνολική εμπειρία που προσφέρει το ΑΘΗΝΕΟ στους φίλους της μπίρας,  να ενημερωθούν για τις εικαστικές εκθέσεις που φιλοξενεί καθώς και για τις ποίκιλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται συστηματικά στον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας στην Ελλάδα.

Το ΑΘΗΝΕΟ στην Art-Athina

Ένα πρότυπο μικροζυθοποιείο. Ένας πυρήνας καινοτομίας, εκπαίδευσης, έμπνευσης, τέχνης και ψυχαγωγίας. Ένας χώρος αφιερωμένος στον πολιτισμό και την ιστορία της μπίρας. Στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της. Εδώ, συναντώνται η τέχνη της ζυθοποιίας με τη δημιουργικότητα, η μάθηση με την ψυχαγωγία, η έμπνευση με την καινοτομία. Στο μικρό αλλά πλούσιο σε οπτικό υλικό Μουσείο για την μπίρα και τη μακρά διαδρομή της ανά τους αιώνες, οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν σε επαφή με ιστορικά αντικείμενα και συλλεκτικά εφήμερα και να περιηγηθούν στην ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται διαλέξεις και περιοδικές εκθέσεις με έργα σημαντικών καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα (γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία, ψηφιδωτό, εγκατάσταση, video κ.α.), με θεματολογία εμπνευσμένη από την μπίρα και τον πολιτισμό της. Την επιμέλεια της συλλογής και των εκθέσεων του ΑΘΗΝΕΟ έχει η Ίρις Κρητικού.

Λίγα λόγια για το ΑΘΗΝΕΟ

Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισού 102, στο ίδιο ακριβώς σημείο που πριν από 50 χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δημιούργησε το πρώτο της Ζυθοποιείο. Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ένα πρότυπο μικροζυθοποιείο, ένα κέντρο αφιερωμένο στον πολιτισμό της μπίρας, ένας πυρήνας καινοτομίας, γνώσης, εκπαίδευσης, έμπνευσης, τέχνης και ψυχαγωγίας. Στο νέο πολύ-λειτουργικό χώρο, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, καθώς ανακαλύπτοντας έναν ιστορικό βιομηχανικό χώρο πρότυπα επανασχεδιασμένο, μπορούν επίσης να μυηθούν στα μυστικά της ζυθοποίησης φτιάχνοντας τη δική τους μπίρα, να πειραματιστούν με τα συστατικά της, αλλά και να μάθουν τα πάντα για την ιστορία της. Το ΑΘΗΝΕΟ έχει σύγχρονη αισθητική και ταυτόχρονα έντονες αναφορές στο παρελθόν, αφού στο χώρο λειτουργεί ένα μικρό αλλά περιεκτικό Μουσείο για τη μπίρα και την ιστορία της, όπου οι επισκέπτες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά οπτικό υλικό για την μακραίωνη διαδρομή της μπίρας από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας, καθώς και παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: Athineo- letsbeer.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για τηνς Art Athina 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.