Το Athens Percussion Group στις Τρίτες Παράλληλες του θεάτρου Πόρτα σε έργα των Handel, Donizetti, Dvorak, Grieg.

Το Athens Percussion Group παρουσιάζει μια αξέχαστη μουσική και οπτική εμπειρία ερμηνεύοντας έργα κλασικής μουσικής σε πρωτότυπες και ευφάνταστες εκτελέσεις με πληκτροφόρα κρουστά όργανα. Τέσσερις κρουστοί εκτελεστές, 8 μπαγκέτες και με ένα νεύμα ο ρυθμός και οι μελωδίες ξεπετιούνται από τα κρουστά όργανα και ενώνονται για να σας ξαφνιάσουν, να σας συγκινήσουν, να σας ταξιδέψουν.

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό η σοπράνο Marina Rechkalova – Μποτίνη που θα ερμηνεύσει πολυαγαπημένες άριες με την αέρινη συνοδεία του Athens Percussion Group.

Μοναδικοί στο είδος τους, οι Athens Percussion Group με όχημα τα σαγηνευτικά και ορμητικά ηχοχρώματα των κρουστών δίνουν μια νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κλασικής μουσικής, μια θεώρηση έξω από τα συνηθισμένα, προσφέροντας στο κοινό μουσικές εκτελέσεις υψηλότατου επιπέδου αλλά και μια αξέχαστη εμπειρία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το εμβληματικό 1ο κουαρτέτο εγχόρδων του E.Grieg σε πρωτότυπη μεταγραφή για 2 βιμπράφωνα και 2 μαρίμπες, καθώς και τρείς πολυαγαπημένες άριες: το “Song to the Moon” από την Rusalka του Dvorak, την άρια “Regnava nel silenzio” από την Lucia di Lammermour του Donizetti και την άρια “Torna mi a vagheggiar”από την Alcina του Handel.