Μένουμε κοντά σας, και ραντεβού στην οθόνη, σε λίγους μήνες!

Επιλογή από τις ταινίες του προγράμματος του φετινού Afff | “We Belong To Something Beautiful”, (1’36”), του MattLambert.

Καλή θέαση!

Λίγα λόγια για την ταινία

Mini throwback στις τελευταίες μέρες κανονικότητας και το 2ο A FFF, όταν, σε συνεργασία με το Queer Archive Festival, η διοργάνωση φιλοξένησε ένα αφιέρωμα στο έργο του Matt Lambert, το portfolio του οποίου θα μπορούσε να διαβαστεί σαν μια απέραντη πινακοθήκη, αφιερωμένη στη δυναμική φυσική παρουσία. Ίσως και σαν μακροσκοπική σπουδή στις λεπτομέρειες που κρύβονται σε ένα γυμνό κορμί.
Στην πιο commercial δουλειά του, ο Lambert σκηνοθετεί για λογαριασμό της Sephora ένα φαντασμαγορικό καρουζέλ, με πρωταγωνιστές τα πρόσωπα του “Identify as We”, μιας diversity καμπάνιας που συνδυάστηκε με το Pride Month του 2019.

Παρά τον εύλογα έντονο διάκοσμο, το focus μένει πεισματικά στις μορφές. Σώματα υπέροχα μες στις ατέλειές τους, που αδυνατούν να μείνουν στατικά στην αλληλουχία των ρεφραίν και τις κορώνες της Shirley Bassey. Τo αποτέλεσμα συνάντησε πολλές αντιδράσεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από μια non-binary μπαλάντα, για όσους επέλεξαν να ανήκουν σε κάτι (πηγαία) πιο όμορφο.