Μένουμε κοντά σας, και δίνουμε ραντεβού στην οθόνη, σε λίγους μήνες! Επιλογή από τις ταινίες του προγράμματος του φετινού Afff | “Everybody’s Type”, (1’36”), του Isaac Lock.

Καλή θέαση! -Νικόλ Αλεξανδροπούλου, Καλλ/κή Δ/ντρια A FFF, Σκηνοθέτης – Παραγωγός

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Βρετανός Isaac Lock και ο Σουηδός Daniel Sällström (αμφότεροι υποψήφιοι στην κατηγορία Styling/Beauty, στο 1ο Athens Fashion Film Festival, για το “Black”) συνεργάζονται για δεύτερη φορά, σε ένα αλλόκοσμο κομψοτέχνημα που πατάει πάνω σ’ ένα αιώνιο κλισέ…
και το συνθλίβει.

Η ανδρική φαντασίωση, όπως εκφράζεται στην pop κουλτούρα, έχει επικαλεστεί αμέτρητες φορές ένα κορίτσι κι ένα αυτοκίνητο. Όμως ένας εσωτερικός μονόλογος, με δύο διαφορετικές φωνές, προειδοποιεί πως η πραγματική ζωή πάντα θα είναι καλύτερη από τις πραγματικές φαντασιώσεις. Η αποκάλυψη του innitbabes, του instagramικού alter ego του Sällström, αποτελεί ένα αφοπλιστικό επιχείρημα απέναντι σε κάθε δυαδική κοινωνική αντίληψη για το φύλο. Διαλύει τα ταμπού και επικαλείται όλες τις αισθήσεις, για να φέρει στο προσκήνιο ένα θείο πλάσμα – μια σειρήνα μπορεί να μην είναι ο τύπος σου, αλλά είναι ο τύπος όλων των υπολοίπων.