Το αγαπημένο παραμύθι «Το Ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα ανέβει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακαδήμεια

από την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010.

Το Ασχημόπαπο είναι ένα σύνθετο θέαμα που χρησιμοποιεί το ΘΕΑΤΡΟ, τη ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, το ΧΟΡΟ και τις ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, για να αφηγηθεί με έναν πρωτότυπο και εντελώς ξεχωριστό τρόπο την αγαπημένη ιστορία του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η ιστορία του μικρού κύκνου που γεννιέται στη φωλιά μιας πάπιας και φαίνεται να είναι τόσο «διαφορετικός» όσο και «άσχημος» σε σχέση με τα αδέλφια του, είναι ένα από τα πρώτα παραμύθια που έκαναν γνωστό τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σε πολλές χώρες του κόσμου «το ασχημόπαπο» έχει καθιερωθεί σαν έκφραση για κάποιον που η εμφάνιση του δεν «προδίδει» τα ιδιαίτερα χαρίσματά του και γι’ αυτόν το λόγο ο κόσμος αργεί να τον ανακαλύψει ή ακόμη και να τον αποδεχτεί.

Η παράσταση μας δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε την έννοια της διαφορετικότητας και να ανακαλύψουμε την ομορφιά της. Αυτήν την ξεχωριστή και ιδιαίτερη ομορφιά που καθένας μας κουβαλάει και κάνει τον κόσμο μας ακόμη πιο πλούσιο και ενδιαφέροντα.

Στην παράσταση, μέσα από τις χιουμοριστικές και συγκινητικές στιγμές των περιπετειών του Ασχημόπαπου, ανακαλύπτουμε μαζί του πως όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε, απ’ όπου κι αν ερχόμαστε, όταν μάθουμε να ζούμε μαζί τότε είναι σίγουρο πως, όπως λέει και ο ήρωας της ιστορίας μας, «…όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ό,τι κάποιοι που είναι ίδιοι και κάνουν πάντα τα ίδια…».

Τέλος, μαζί με το μικρό ασχημόπαπο, θα συνειδητοποιήσουμε τους δεσμούς και τη συγγένεια όλων των πλασμάτων που ζουν πάνω στο μικρό πλανήτη μας, πάνω στη μικρή μας Γη!

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Δ. Β. Σεϊτάνης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σεϊτάνης

Κίνηση-Χορογραφία: Έφη Καρακώστα

Μουσική: Χρήστος Κραβαριώτης

Κοστούμια: Ελένη Στρούλια

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός Σκηνοθέτης: Ευρυδίκη Ψαλτίδου

Μultimedia κονσόλα: Θοδωρής Πεγκούσης

Σκηνικές κατασκευές: Livia Cortesi,  Ελένη Στρούλια,

Βοηθός Χορογράφου: Δήμητρα Βλαγκοπούλου

Σχεδιασμός γραφικών: Elsa Merci, Francesco Michi

Επεξεργασία γραφικών: Μιχάλης Ρουκουνάκης, Στέλιος Νεοφώτιστος

Φωτιστής-ηλεκτρολόγος: Αντώνης Κόκκορης

Ηθοποιός: Παναγιώτης Αλεξανδράκης

Κιθάρα: Χρήστος Κραβαριώτης

Η παράσταση έχει έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

Για να κλείσετε θέσεις για ομάδες θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της διοργάνωσης:

Κα Εύα Στυλάντερ

Τηλ.: (210) 8674657 & fax 8665144,

e-mail: eva.connection@gmail.com

Δευτ. – Παρ.: 9:30 π.μ. – 1:30 μ.μ.