Η θεατρική εταιρεία ΑΝΑΣΣΑ σε συνεργασία με το Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής – Ίδρυμα Oικ. Γ. Ψαρόπουλου παρουσιάζει από τις

20 έως τις 30 Ιουνίου 2012 το θεατρικό αναλόγιο «ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ» του ομώνυμου διηγήματος του Paul de Κock σε ένα χώρο που μυρίζει πηλό, φωτιά και τέχνη, στην αυλή του αναπαλαιωμένου νεοκλασικού κτηρίου του μουσείου, (οδός Μελιδώνη 4-6,  Θησείο).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ

Σε μια αθηναϊκή αυλή του 1950, πέντε όμορφα κορίτσια ανακαλύπτουν μέσα σε ένα σωρό από παλιά βιβλία του 19ου αιώνα,  το  διήγημα του Paul de Kock “ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ”. Το βιβλίο τους κρατά συντροφιά στην βραδινή τους συνάντηση,  περνά από το ένα χέρι στο άλλο και ξετυλίγει την αισιόδοξη, συγκινητική και γεμάτη χιούμορ ιστορία της ηρωίδας Αδελίνδας Δεζροζόν.

Το διήγημα ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟΝ ΣΗΜΕΙΟΝ γράφτηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και εκδόθηκε στα ελληνικά από άγνωστο μεταφραστή το 1871, την χρονιά που απεβίωσε ο Paul de Kock. Ο συγγραφέας με σατιρική διάθεση και ευαισθησία φωτίζει κομμάτια της παρισινής ζωή αλλά κυρίως περιγράφει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και με τα φωτεινότερα χρώματα την δύναμη της γυναικείας ψυχής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Βενετία Μοσχόβου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ίριδα Μάρα, Νάντια Μητρούδη, Δέσποινα Μπουγιατιώτη, Βασιλική Σαραντοπούλου, Λένα Υφαντή

Παίζουν οι μουσικοί: Ξενοφών Υφαντής, Νίκος Ψαριανός
Διεύθυνση Παραγωγής – Βοηθός σκηνοθέτη: Ντόρα Ζαχαροπούλου
Κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας
Φωτογραφίες: Γιάννης Αθυμαρίτης