Με τον περσινό Χρυσό Φοίνικα, την ταινία του Λοράν Καντέ Ανάμεσα στους τοίχους, συνεχίζονται αυτή τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, στην Ταινιοθήκη οι προβολές Κινηματογράφος και Θέατρο που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Θέατρο και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Η προβολή της βραβευμένης ταινίας γίνεται στο πλαίσιο της παράστασης Guns! Guns! Guns! που παρουσιάζει η ομάδα Blitz στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.

Το Ανάμεσα στους τοίχους, διαδραματίζεται σε μια σχολική αίθουσα και πραγματεύεται τη σκληρή πραγματικότητα μαθητών και καθηγητών. Ο καθηγητής Φρανσουά Μπεγκοντό, (έχει γράψει το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίζεται το σενάριο της ταινίας), διδάσκει σ\’ ένα υποβαθμισμένο σχολείο του Παρισιού και προσπαθεί να βρει κώδικες επικοινωνίας με τα παιδιά, αλλά και να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον για μάθηση.

Η παράσταση Guns! Guns! Guns! είναι η αφήγηση της διαδικασίας αλλαγής του κόσμου στον 20ο αιώνα και ταυτόχρονα η αναρώτηση πως μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Τα όπλα κυριολεκτικά και μεταφορικά κυριαρχούν στον ανθρώπινο χωροχρόνο τραυματίζοντας ανέκαθεν το σώμα της Iστορίας.

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με την ομάδα Blitz (Γιώργος Βαλαής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής), τον σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη και τον κριτικό κινηματογράφου Λευτέρη Αδαμίδη.