Το Θέατρο «Ακαδημία Πλάτωνος» καλωσορίζει τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο και φιλοξενεί τον κύκλο μαθημάτων του με θέμα «Το Αμερικάνικο Θέατρο και ο Κινηματογράφος».

Όπως κάθε τέχνη και κάθε επιστήμη εξελίσσεται, έτσι και το θέατρο δεν αποτελεί εξαίρεση. Πως όμως εξελίσσεται η υποκριτική τον τελευταίο αιώνα; Πως φτάσαμε από το Στανισλάφσκι και το Θέατρο τέχνης της Μόσχας στον Λι Στράσμπεργκ και το Actor studio; Πως επηρεάζει ο κινηματογράφος το σύγχρονο παίξιμο;

Με την βοήθεια της κάμερας και μελετώντας το σύγχρονο θέατρο του Ντέιβιντ Μάμετ ψάχνουμε την λεπτή αυτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Μαθαίνοντας ο ηθοποιός να καλλιεργεί τον αυθορμητισμό του και να τον ελέγχει ταυτόχρονα επιτυγχάνει την ουσία της υποκριτικής: ένα σύγχρονο, λιτό, αληθινό παίξιμο. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές δραματικών σχολών και επαγγελματίες ηθοποιούς. Η επιλογή θα γίνει μετά από αποστολή βιογραφικού και ακρόαση.

Ο Δημήτρης Λάλος είναι ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ. Μαθήτευσε δίπλα στην Ελένη Σκότη για δέκα χρόνια ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις της. Το 2012 τιμήθηκε με το βραβείο Δημήτρης Χορν. Τον τελευταίο χρόνο συνεργάστηκε με τους παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτες Ολιβιέ Πι στο φεστιβάλ Αβινιόν και τον Λουντοβίκ Λαγκάρτ στη Comedie de Reims για το εθνικό θέατρο. Έχει διδάξει υποκριτικέ στο θέατρο Επί Κολωνώ, στο Bios και στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.