Η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής μαζί με ένα “dream team” συντελεστών παρουσιάζει ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας πολιτιστικής ιστορίας, το Άξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, στην αυθεντική πρώτη του εκδοχή.

Ο συνδυασμός της έντονα προσωπικής μουσικής διεύθυνσης του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου με την αισθαντική φωνή του δημοφιλέστατου Γιάννη Κότσιρα, το πολυτελές ηχόχρωμα του διάσημου βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά αλλά και την καταλυτική παρουσία του σημαντικού ηθοποιού και σκηνοθέτη Νίκου Καραθάνου, δίνει νέα πνοή στο πολυαγαπημένο “Λαϊκό Ορατόριο” του Μίκη. Συμμετέχει η τακτική πλέον συνεργάτις της Καμεράτα, Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Ακόμη η Καμεράτα θα παρουσιάσει ένα από τα πιο συγκλονιστικά συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα., τη συγκινητική 14η συμφωνία του D. Shostakovich,  με σολίστ τη σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου και τον μπάσο Πέτρο Μαγουλά και ελληνικούς υπέρτιτλους.

Παράλληλα, η ποίηση του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη (΄Αξιον Εστί), πάνω στην οποία έχει γραφθεί το μελοποιημένο κορυφαίο έργο με τον ομώνυμο τίτλο, συνομιλεί με τους στίχους των F. G. Lorca, G. Apolllinaire, R. M. Rilke που ενέπνευσαν το συγκεκριμένο συμφωνικό έργο του Σοστακόβιτς (Συμφωνία αρ. 14, έργο 135).

Πρόγραμμα

• Ντμίτρι Σοστακόβιτς: Συμφωνία αρ. 14, έργο 135 (σε ποίηση F. G. Lorca, G. Apollinaire, W. Kuehelbecker, R. M. Rilke)
Σολίστ: Τζούλια Σουγλάκου, σοπράνο
Πέτρος Μαγουλάς μπάσος

• Μίκης Θεοδωράκης: Άξιον Εστί, ορατόριο για βαρύτονο, λαϊκό τραγουδιστή, αφηγητή, λαϊκή ορχήστρα, συμφωνική ορχήστρα και χορωδία (σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη)
Τραγούδι: Γιάννης Κότσιρας
Ψάλτης: Δημήτρης Πλατανιάς βαρύτονος
Αφηγητής: Νίκος Καραθάνος
Χορωδία του Δήμου Αθηναίων
Διεύθυνση Χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Μουσική Διεύθυνση : Γιώργος Πέτρου