Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους, από 3 Απριλίου 2014, το πολιτικό θρίλερ του Ζέρομ Σαλ, με τίτλο «Το Ακρωτήρι της Βίας», που ήταν η επίσημη ταινία λήξης του Φεστιβάλ Καννών.

Πρωταγωνιστές στο «Ακρωτήρι της Βίας», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Καρίλ Φερέι, είναι ο Ορλάντο Μπλούμ (“Pirates of the Caribbean”) και ο βραβευμένος με Όσκαρ Φόρεστ Ουίτακερ (“The Last King of Scotland”).

Εκεί που ο νόμος είναι γραμμένος με μπαρούτι και αίμα, τα λόγια δεν έχουν μεγάλη σημασία…

Σε μια χώρα που πασχίζει να σβήσει από την ιστορία της τη μαύρη σελίδα του Απαρτχάιντ, σε έναν τόπο βαθιά στοιχειωμένο από τα φαντάσματα του παρελθόντος, δυο εμπειροπόλεμοι αστυνομικοί πασχίζουν να αποκαλύψουν το δολοφόνο ενός ανήλικου κοριτσιού. Από τις εντυπωσιακές βίλες στις παραλίες της Νοτίου Αφρικής, κι από εκεί στις παραγκουπόλεις και τα κλαμπ της Κέιπ Τάουν, οι Ορλάντο Μπλούμ και Φόρεστ Ουίτακερ, απογειώνουν τους ρόλους των δυο αστυνομικών μεταφέροντάς μας σ’ ένα βρώμικο κι επικίνδυνο κύκλωμα βίας και παρανομίας, γεμάτο ένοχα μυστικά και άνομες συγκυρίες.

Μέσα από την ασταμάτητη έρευνα των δυο ατρόμητων εκπροσώπων του νόμου, το παραβατικό ιστορικό μιας άλλοτε φυλετικά διασπασμένης χώρας έρχεται σταδιακά στο φως, προβάλλοντας εντυπωσιακά εμπόδια και θανατηφόρες παγίδες. Όσο το κουβάρι του μυστηρίου ξετυλίγεται, η αποστολή παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μήνυμα πλέον είναι ξεκάθαρο: οι πρωταγωνιστές μας θα πρέπει να παλέψουν σκληρά προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν τους δαίμονες του παρελθόντος. Κι αν τελικά τα καταφέρουν, πίσω από το μυστήριο θα κρύβεται, αποκλειστικά γι αυτούς, μια τεράστια έκπληξη!

Στοιχεία ταινίας:

«Το Ακρωτήρι της Βίας» / Zulu ( 110′ )

Γαλλία, 2013, Έγχρωμη


Σκηνοθεσία: Ζερόμ Σαλ

Σενάριο: Ζιλιάν Ραπενό, Ζερόμ Σαλ, Κάριλ Φέρεϊ (βιβλίο)

Παραγωγή  Ρίτσαρντ Γκρανπιέρ

Ηθοποιοί: Ορλάντο Μπλούμ, Φόρεστ Ουίτακερ, Τάνια Βαν Γκράαν, Πάτρικ Λάιστερ, Νατάσα Λόρινγκ


Φωτογραφία: Ντενί Ρουντέν

Κοστούμια: Ρέι Ντόνελι

Μουσική: Αλεξάντρ Ντεπλά

Διανομή: Οdeon