29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2022

Οι προβολές θα λάβουν χώρα στις αίθουσες Δαναός, Άστορ, Auditorium Theo Angeloulos Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και Ολύμπιον, Σταύρος Τορνές και Παύλος Ζάννας στη Θεσσαλονίκη.

Η ΟΠΤΙΚΉ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΤΟΥ 22ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΓΑΛΛΌΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΆΦΟΥ ΕΛΛΆΔΟΣ

Πριν από την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει την οπτική ταυτότητα της φετινής του έκδοσης, που θα μας ανοίξει την όρεξη για το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου!

#FFF22: H ΑΦΙΣΑ

Το φετινό εικαστικό για την αφίσα και τη συνολική οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ, υπογράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο οποίος περιγράφει το σκεπτικό του σχεδιασμού:

«Το βασικό εικαστικό για το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στηρίζεται στην ιδέα του πώς αντιλαμβανόμαστε την απόλαυση και τα συναισθήματα που γεννιούνται όταν ερχόμαστε σε επαφή με ένα κινηματογραφικό έργο. Από τα οπτικά ερεθίσματα και τα αρώματα, ως τις γεύσεις που μας έρχονται στο νου.

Η τελική σύνθεση αποτελείται από στοιχεία που μας παραπέμπουν σε όλα αυτά, και συνδυάζονται με το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ στη γαστρονομία, μέσα από ένα ψηφιακό κολλάζ.»

Η τελική σύνθεση αποτελείται από στοιχεία που μας παραπέμπουν σε όλα αυτά, και συνδυάζονται με το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ «Βλέποντας έρχεται η όρεξη», μέσα από ένα ψηφιακό κολλάζ.»

Σχεδιασμός: Πένη Ζεβóλη, Δημήτρης Κανελλόπουλος, Παρή Πατέλη.