Η μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη με τίτλο «Τίτλοι τέλους», που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας 2012, θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναός…

… πριν από κάθε προβολή της ταινίας των αδελφών Ταβιάνι με τίτλο «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει», από την 1η Οκτωβρίου 2012.

ΣύνοψηΝόμος 2946/2001. Απαγόρευση υπαίθριας διαφήμισης. Κάδρα χωρίς μήνυμα. Οι άδειες διαφημιστικές πινακίδες είναι τα σύγχρονα μνημεία μας.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:Οι άδειες διαφημιστικές πινακίδες πάνω απ’ τα κεφάλια μας, προβάλλουν όχι μόνο την τρέχουσα κοινωνική και οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά συγχρόνως αντικατοπτρίζουν και τον κενό, εσωτερικό μας κόσμο. Αντανακλούν την κενότητα του μυαλού μας, το συναισθηματικό μας κενό και την μοναχική μας ύπαρξη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Κανάκης, Μοντάζ-Ηχοληψία: Γιάννης Χαλκιαδάκης, Αρχική ιδέα: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Μουσική: Novi_sad, Επιπρόσθετες Ηχογραφήσεις: Άρης Αθανασόπουλος, Γιώργος Χρόνης, Παραγωγή: Γιώργος Ζώης-SquaredSquare, Μαρία Δρανδάκη-Homemade Films.
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Διάρκεια: 10΄

Διακρίσεις: Το EFA (European Film Academy) Award που δόθηκε στους «Τίτλους Τέλους» αποτελεί την διάκριση για την καλύτερη ταινία μικρού μήκους από την Ευρώπη που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο νικητής αυτού του βραβείου είναι ήδη υποψήφιος ως καλύτερος σκηνοθέτης ταινίας μικρού μήκους για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου του 2012.

Πρεμιέρα: Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει σε πρώτη προβολή την ταινία του Γιώργου Ζώη στις 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των προβολών του 18ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Βιογραφικό σκηνοθέτη:Ο Γιώργος Ζώης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες στο Πολυτεχνείο και Σκηνοθεσία Κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου και στην UdK στο Βερολίνο με υποτροφία του Ιδρύματος Γουλανδρή. Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους Casus Belli έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 67ο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, πήρε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2010 και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Επιλέχτηκε στα επίσημα διαγωνιστικά των μεγαλύτερων φεστιβάλ του εξωτερικού (Rotterdam, Clermont Ferrand, Tokyo Shorts Shorts, Krakow, Palm Springs California, Los Angeles Short Fest) και στη συνέχεια ταξίδεψε σε πάνω από σαράντα διεθνή φεστιβάλ από τη Μελβούρνη ως το Ντουμπάι, αποσπώντας πολλά βραβεία και διακρίσεις. Ταυτόχρονα εξασφάλισε διανομή στις ελληνικές και γαλλικές αίθουσες, ενώ έχει ήδη προβληθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς στο εξωτερικό.

Αυτή την περίοδο ο Γιώργος Ζώης βρίσκεται στην προετοιμασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του “Stage Fright”, το σενάριο της οποίας κέρδισε το βραβείο ανάπτυξης κινηματογραφικού σχεδίου του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Cinelink του Φεστιβάλ Σαράγιεβο 2011. Επιπλέον, συμμετέχει στο πρόγραμμα Framework του TorinoFilmLab που επιλέγει και υποστηρίζει αναδυόμενα ταλέντα απ’ όλον τον κόσμο που δουλεύουν πάνω στην πρώτη ή τη δεύτερη ταινία τους.