Πρόκειται για μια κωμική, απρόβλεπτη παράσταση, χωρίς λόγια, για όλες τις ηλικίες, από το εργαστήρι ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ. Η παράσταση είναι διαρθρωμένη σε ξεχωριστά σκετς στα οποία πρωταγωνιστούν έντεκα μαριονέτες κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό.

Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belly dance, ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με τρεις κλασσικούς βιολιστές, ένας κιθαρίστας με έναν ντράμερ ροκ συγκροτήματος, ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country παρουσιάζουν μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου και προσφέρουν γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε το 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου, κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας. Από τότε δίνει παραστάσεις σε διάφορα σημεία και χώρους στην Ελλάδα (από παραστάσεις δρόμου, μέχρι σε θέατρα, σχολεία και δήμους), ενώ έχει συμμετάσχει σε 27 διεθνή φεστιβάλ σε 13 χώρες σε Ευρώπη, Ν. Αφρική και Ασίας