Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την αφηγηματική παράσταση για οικογένειες, με τίτλο «Της ελιάς τα παραμύθια», στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Η αφηγήτρια και ψυχοπαιδαγωγός Σάσα Βούλγαρη θα παρουσιάσει, σε γονείς και παιδιά, ηλικίας έξι ετών και άνω, ένα πρόγραμμα προφορικής αφήγησης λαϊκών παραμυθιών, παραδόσεων, θρύλων και πρωτότυπων ιστοριών, διανθισμένο με ήχους παράξενων μουσικών οργάνων και με επίκεντρο την ελιά και το λάδι.

Ευλογημένο και πολυαγαπημένο δέντρο η ελιά, κρύβει στις φυλλωσιές της χίλια μύρια παραμύθια… Έτσι λοιπόν θα μάθουμε «πού λάδωσε την ουρά του ο ποντικός», «τι κρύβεται στον ολόχρυσο πολυέλαιο με τα χίλια λυχνάρια», αν «στον κορμό της ελιάς κρύβονται ανεράδες»… και άλλα πολλά, που θα μας βοηθήσουν να συνδέσουμε το Μουσείο και τα εκθέματά του με τη διαχρονική παρουσία της ελιάς και του λαδιού στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων του τόπου μας.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.