Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο των συναυλιών Τρίτες Παράλληλες το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής, το οποίο συνεργάζεται με το Ωδείο Αθηνών, και θα μας παρουσιάσουν το Tirsi Morir Volea.

Με αφορμή ένα πολύ γνωστό έργο του 16ου αιώνα το μαδριγάλι Tirsi morir volea (Ο Θύρσις επιθυμούσε να πεθάνει), η συναυλία είναι αφιερωμένη στη συναρπαστική περίοδο ανάμεσα στην Αναγέννηση και το Μπαρόκ, ανάμεσα στη prima και τη seconda pratica. Από τους «συντηρητικούς» συνθέτες όπως ο Palestrina στον τολμηρό Monteverdi και τους συγχρόνους του που αναθεώρησαν τη σχέση κειμένου και μουσικής.

Κέντρο Παλαιάς Μουσικής – Ωδείο Αθηνών

Το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής συνεργάζεται με το ωδείο Αθηνών και προσφέρει τον διετή κύκλο σπουδών «Η φωνητική μουσική από το Μεσαίωνα εως το Μπαρόκ». Πρόκειται για ένα πρωτότυπο για την Ωδειακή ελληνική παιδεία κύκλο σπουδών με στόχο τη μελέτη του φωνητικού ρεπερτορίου από το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση μέχρι και το Μπαρόκ με έμφαση στην ιστορική ερμηνεία και τη μελέτη των πηγών. Αφορά τελειόφοιτους καθώς και νέους επαγγελματίες τραγουδιστές που ενδιαφέρονται για το σχετικό ρεπερτόριο.

Διδάσκουν οι Αρης Χριστοφέλλης – ερμηνεία φωνητικής μουσικής, Δημήτρης Κούντουρας – ιστορική ερμηνεία, μουσική του Μεσαίωνα & σύνολα παλαιάς μουσικής και Ιάσων Μαρμαράς συνοδεία στο τσέμπαλο και φωνητικά σύνολα.