Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου Ηρακλείου Κρήτης, πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της καταξιωμένης διεθνώς εικαστικού Τίνας Μάσχα

την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 και ώρα 20:00, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Τίτλος της Εκθέσεως: «Στο πέρασμα των Αιώνων» και παρουσιάζεται με επιμέλεια και ευθύνη διοργάνωσης της Έλενας Αρμένη.

Η εικαστικός Τίνα Μάσχα, με όχημα την Τέχνη της Αγιογραφίας, παρουσιάζει την εξέλιξη της κλασσικής ζωγραφικής του Ελληνικού Πολιτισμού, προσφέροντάς της την αναγκαία μεταβυζαντινή εξέλιξη, με τη χρήση έντονων φωτεινών χρωμάτων. Το στοιχείο που δεσπόζει στα έργα της Εικαστικού είναι το Φως, το οποίο φωταγωγεί τα εικονιζόμενα πρόσωπά της και εν τέλει ολόκληρη την απεικόνισή της, δημιουργώντας μια εικαστική φωτοχυσία. 

Για το ιδιαίτερο αυτό εικαστικό γνώρισμα των Έργων της  Εικαστικού έχει προγραμματισθεί Διάλεξη του Ιστορικού και Θεολόγου κ. Δημητρίου Μεταλληνού στο χώρο της Εκθέσεως, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 20:00, με θέμα «Ο Πολιτισμός του Φωτός μέσα από το έργο της Εικαστικού Τίνας Μάσχα», ενώ θα επακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με την Εικαστικό.

Η Έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο φιλότεχνο κοινό μέχρι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011.